• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
israil sinagog bahanesi ile Filistinlileri katledecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Kudüs`teki sinagog saldırısına ilişkin, "israil, Gazze`ye yönelik harekatını da yine Kudüs`te İsrailli gençlerin Filistinliler tarafından öldürülmesini bahane ederek başlatmış, 2 bin 200 kişiyi katletmişti. Şimdi de sinagoga saldırı bahanesiyle başka Filistinlileri katledecek" dedi.

İşbilir, Genç MÜSİAD Konya Şubesince düzenlenen toplantıya katılmak üzere geldiği Konya`da, AA muhabirine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İslam dünyasının felsefe ve medeniyet olarak ibadet mahallerine saldırının her türlüsüne karşı olduğunu vurgulayan İşbilir, Filistinlilerin Mescid-i Aksa`ya yapılan saldırı sonrası provokasyona gelmeden sükunetle mescidin açılmasını beklediğini kaydetti.

Dünyanın her zamanki gibi bu saldırıya da sessiz kaldığını dile getiren İşbilir, "Haftalardır Müslümanların Mescid-i Aksa`ya girişini sınırlayan, yıllardır kazı yaparak mescidi en ufak sarsıntıda yıkılabilecek duruma getiren İsrail`e karşı tepkiler yükseltilmezken, sinagoga yapılan saldırı sonrası Filistinlilere ve İslam dünyasına tepkiler artıyor. Bunda çifte standart olduğu çok açık" diye konuştu.

"israil ateşle oynuyor"

İşbilir, bir grup Filistinlinin sinagoga saldırı yaptığını, bazı insanların hayatını kaybettiğini, bunun karşılığında Filistinlilerin de yerleşimciler tarafından katledildiğini anlattı.

Bu olayın ardından Kudüs`te hala tansiyonun düşmediğini belirten İşbilir, şöyle devam etti:

"israil`in yaptıklarının hesabı sorulmadan, sinagog ve benzeri saldırıların temelinde ne olduğu araştırılmadan,sinagog saldırısı üzerinden Filistinlilere karşı düşmanlık oluşturmak, israilli yerleşimcileri Filistinlilere karşı kışkırtmak çok da adilane bir durum değil. İsrail, işgal ettiği topraklardan çekilmediği gibi Filistin bölgelerine yeni kanunsuz yerleşim yerleri kurarak oradaki barışı tehdit ediyor. Sinagoga saldırı sonrası şimdi yerleşimciler tarafından masum Filistinlilere saldırılar başladı. İsrail, Gazze`ye yönelik harekatını da yine Kudüs`te İsrailli gençlerin Filistinliler tarafından öldürülmesini bahane ederek başlatmış, 2 bin 200 kişiyi katletmişti. Şimdi de sinagoga saldırı bahanesiyle başka Filistinlileri katledecek. Halbuki, Mescid-i Aksa`nın altını oyarak, girişleri sınırlandırarak bu ortamı İsrail hazırlıyor. İsrail ateşle oynuyor. Kudüs`ü kaosa çevirmek istiyor."

"İslam aleminin Filistinlilerin yanında durması gerekiyor"

İşbilir, sinagoga yapılan saldırıda İsrail`in Filistinlileri suçlayacağı yerde haftalardır Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırılarının hesabını vermesi gerektiğine dikkati çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun saldırın ardından hemen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas`ı suçladığını ifade eden İşbilir, şöyle konuştu:

"Yeni bir katliam yapacak. İsrail`in bölgede ihlal etmediği ateşkes, bozmadığı barış süreci, anlaşma kalmadı. Bu ülkeden normal devlet aklıyla davranmasını beklemek çok da makul değil. İsrail, arkasında Amerika, yanında sessiz Arap ve tepkisiz İslam ülkeleri olduğunu bildiği için yeni kıyımlar yapacak. Buna karşı İslam aleminin Filistinlilerin yanında durması gerekiyor. İsrail, bu tavrını sürdürdükçe Filistinliler içerisinde bu tür tepkileri vermeye hazır kesimleri güçlendiriyor. Böyle yaparak bölgeyi kısır döngüye sürüklüyor."

aa

Bu haberler de ilginizi çekebilir