• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
"Madde bağımlılığı İmanlı bir gençlikle çözülür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi tarafından madde bağımlılığı ile ilgili düzenlenen   ‘Son Kale Aile’ adlı konferansta konuşan Uzman Psikolojik Danışman Sait Özdemir yeni nesil gençlerin yetişmesinde aileye düşen görevlerin önemine değindi.

Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen konferansta son günlerin sık sık gündeme gelen madde bağımlılarının uyuşturucu bataklığına saplanma nedenleri ve gençleri uyuşturucudan ve bağımlılık yapan maddelerin pençesinden koruma ve alınması gerekilen önlemler masaya yatırıldı. 

Konferansta söz alan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, madde bağımlılığı ile nasıl mücadele edilebileceğini anlatırken ailenin önemine dikkat çekti.

Madde bağımlılığında koruyucu tedbirlere değinen Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman “Koruyucu tedbirlerde eğitim, okullarımıza ve ailelerimize ulaşmak çok önemli. Aile içi iletişim çok önemli. Aile içinde çocuk sahiplenilirse, bir takım ailenin sorunları olmaza belki yüzde 50 konuyu çözmüş olacağız. Özellikle okullarımızdaki gençleri daha yakından tanımalarını tavsiye ediyorum” dedi

Madde bağımlılığının genellikle ergenlik çağında başladığını belirten Özdemir, anne ve babanın bu dönemlerde çocuklarına karşı çok hassas ve ilgiyle yaklaşması gerektiğini belirterek Türkiye’de ailelerin bu konuda sınıfta kaldığını bu konu üzerinde ciddi bir şekilde durulması gerektiğini dile getirdi.

Maneviyatı olmayan gençler bu bataklığa saplanıyor

Madde bağımlısı olan gençlerin büyük çoğunun maneviyat boşluğunun olduğunun altını çizen Özdemir, “Gençlerimize Kuranı, ahlakı, Allah korkusunu aşılamalıyız. Aile çocuklarını yetiştirirken bu tür şeylerden mahrum etmemelidir. Bir genç eğer İslam’ı,  Kuranı, Peygamberi biliyorsa o kişiden hiçbir zaman zarar gelmez. Aile olsun devlet olsun, bu konuda herkes üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmelidir. İmanlı bir gençlik yetişirse ne madde bağımlılığı ne hırsızlık, ne adam öldürme ve intiharlar yaşanmaz” ifadelerinde bulundu. (Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir