• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Çocuk Hakları Günü`nde yürek yakan görüntü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 20 Kasım günü sözde ‘Dünya çocuk Hakları Günü’ olarak anılırken,  elit kesim çocukların yoksullukla mücadelesini görmezden geliyor. Batman’da 6 yaşındaki bir çocuk, soğuk kış gününde battaniye ye sarılarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışırken görüntülendi.  

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’nin kabul edildiği 20 Kasım 1959`dan beri tüm dünyada 20 Kasım Çocuk Hakları Günü olarak kutlanırken, elit kesim çocukların yoksullukla mücadelesini görmezden geliyor.

Batman’da 6 yaşındaki bir çocuk, soğuk kış gününde battaniye ye sarılarak aile bütçesine sağlamaya çalışırken görüntülendi. 

Turgut Özal Bulvarı üzerinde sıcaklığın 10 derecenin altında olduğu vakitte, 6 yaşındaki bir çocuk , üşümemek  için sırtına aldığı bir battaniyeye sarılarak, ailesine birkaç kuruş götürmek için tartı makinasının başında, müşterileri beklerken objektiflere böyle yansıdı.

Fotoğraf  karesi, çalışma yaşının bir çok yerde olduğu gibi  Batman’da da 7 yaşının altına düştüğü görülürken,  fakir ve muhtaç ailelerin ne durumda oldukları da gözler önüne serdi.

Öte yandan başta Birleşmiş Milletler  başta olmak üzere, dünya çapındaki elit tabakanın, 20 Kasım  ‘Dünya çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla, bir güne sığdırdıkları resmi açıklamaların ötesinde, yoksulluk çeken çocukların  sorunlarına çözüm üretmemeleri, samimiyetsizliklerini bir kez daha ortaya koydu.  (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir