• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
"Temel sebep insanların yaratıcı ile olan bağını kesmesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Özgür Eğitim-Sen tarafından “Modern Çağın Sorunları Karşısında Modern Eğitimin Sorunları” başlıklı Fikir Mektebi Seminerleri’nin ilki gerçekleştirildi.

Sümerpark Cep Sineması’nda gerçekleştirilen seminere, konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mikail Söylemez katıldı.

Modern anlamda yaşanılan sorunların her geçen gün etkisini artırdığını belirten Söylemez, “Bugün, modern bir çağda yaşadığımız için karşı karşıya olduğumuz problemler de modernin izlerini taşımaktadır. Bu problemler ferdi, toplumsal ve küresel boyutta etkilerini her geçen gün artırarak hissettirmektedir. Bugün bilimsel bilgi çıkara yönelik çalışıyor. Kalkınma ve teknoloji uğruna doğa, akıl almaz bir şekilde tahrip ediliyor. Gıdalar kirletiliyor ve neticesinde insan nesli zarar görüyor.” dedi.

Söylemez, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde uyuşturucu, sigara, alkollü içecek tüketimi paralelinde cereyan eden işsizlik ve ekonomik sıkıntıların döneme damga vurduğunu aktardı.

“Batı kültürü evliliğin vaktinde olabilirliğini olumsuz etkiledi”

Yoksulluk ve batı kültürünün ayartıcı zorbalığı evlilik müessesenin vaktinde olabilirliğini olumsuz etkilediğinin altını çizen Söylemez, yoksullaştırma politikalarının da insanları alabildiğine acımasızlığıyla dünyaya ve dünyevi mesaiye mahkum ettiğine dikkat çekti.

Söylemez, “İnsanların bu günkü tavrının anlaşılması için sürekli olarak işe koşması, TV, internet ve akıllı telefonların birey’i uyutma işlevselliği ile beraber okunmalıdır. Yoksulluk ve batı kültürünün ayartıcı zorbalığı evlilik müessesenin vaktinde olabilirliğini olumsuz etkilemiş, bunun nihayetinde de gençlik cinsel problemler yaşamaya başlamıştır. Bu durumun uzun vadede ahlaki yozlaşmayı getireceği herkesin malumudur. Bugün dünyanın bu acıları/sancıları çekmesinin başat sebebi, yaratıcı ile olan bağını kesmesinden kaynaklanıyor. İnsan kâmil insan olma hedefinden vazgeçince yukarıda saydığımız ve daha nicesi benzer olaylar yaşanıyor ve yaşanmaya da devam edecek.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir