• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
38 yıldır su hasreti çeken köylüler sularına kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’a uzaklığı 5 kilometre olan ve yaklaşık bin nufüslu olan Karayün(Koxika) Köyü sakinleri, 38 yıldır hasretle bekledikleri sularına kavuşmak için artık gün sayıyor.

Yaptığımız haber üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği, köye gelerek yaptıkları incelemelerin ardından şebeke suyu borularını yeraltına döşemeye başladı.

Konu ile ilgili İLKHA’ya ve yardımcı olan diğer yetkililere teşekkür eden Karayün Köyü muhtarı Fasih Göymen, “Karayün Köyü bin nüfuslu olduğu halde 38-40 yıldır susuzdu. Susuzluğu çözdüğümüz için medyaya da, Özel İdareye de, Türkiye Petrollerine de teşekkür ederiz. Bize yardımcı ve destek oldukları için Karayün Köyümüze su getirdikleri için herkese teşekkür ediyoruz. Şuanda herkese adaletli bir su dağılımı oldu. Susuz hiçbir ev kalmayacak.” Diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Şebeke suyunun köylerine gelmesiyle sevindiklerini dile getiren köylülerden H. Yusuf Göymen ise, “Elhamdülillah köyümüze su geldi. Su geldiği için artık başka bir şeye muhtaç olmayacağız. Suyumuz olmadığı zaman su tankerleriyle köyümüze su çekiyorduk.” Şeklinde sevinç duygularını dile getirdi.

Kısa bir zamanda köyde bulunan bütün evlere şebeke suyu borularının çekilmesinin ardından temiz suyun köylülere verileceği öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir