• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Kar Trakya`yı Teslim Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAR KALINLIĞI 20 CM`Yİ BULDU

Yağış nedeniyle TIR ve otomobiller yolda kaldı. Günler öncesinden yapılan uyarılara rağmen karayolları ekipleri hazırlıklarını yapmayınca yol yaklaşık 2 saat sonra kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa’ya bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda saat 05.00 sıralarında başlayan ve aralıksız lapa lapa yağan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Yağış nedeniyle çok sayıda TIR ile otomobil kayınca saat 06.45’te Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu ulaşıma kapandı. Yolda kalanlar ise karayolları ekiplerinin zamanında gelmemesinden yakındı.

HAMZABEYLİ YOLU TAMAMEN ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışının başlamasının hemen ardından polis haber merkezi, Avrupa’ya açılan yolun ulaşıma kapanmaması için Karayolları 1’nci Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 11’nci Şube Şefliği ekiplerini telefonla uyardı. Ancak, Karayolları’nda sadece gece bekçisine ulaşıldı. Polis haber merkezi güzergahta görevli polis ekibine, "Karayolları’nda sadece gece bekçisine ulaşıldı. Hazır ekipleri yokmuş. Ekiplere telefonla ulaşmaya çalışacak" anonsu yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hamzabeyli yolu tamamen ulaşıma kapanırken, çok sayıda TIR sürücüsü, saplandıkları yerden çıkabilmek için lastiklerine zincir taktı. Karayolları ekipleri yaklaşık 3 saat sonra kapanan yola müdahale etti ve kürünen yolda ulaşım kısmen açıldı. Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle yolda ulaşım güçlükle yapılabiliyor.

BATI VE EGE`DE YOĞUN YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun büyük bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, Edirne, Kırklareli, Adana, Osmaniye, Eskişehir, Bolu, Bartın ve Karabük çevreleri ile Antalya şehir merkezinde kuvvetli, Antalya`nın doğu ilçelerinde (Serik, Alanya, Gazipaşa, Manavgat, İbradı, Gündoğmuş, Side) aşırı olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Bolu, Kastamonu ve Karabük`ün yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Öte yandan doğu illerindeki yüksek sıcaklıklar ise şaşırtıyor. Örneğin Elazığ`da sıcaklık 25 dereceye kadar yükselirken Edirne`de sıcaklıklar meteoroloji rakamlarına göre 5 derece..

KARTPOSTALI ANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Edirne’de kar yağışı ardından ağaçlar beyaza büründü ve ortaya kartpostalları andıran görüntüler çıktı. Edirne’nin 20 köyü ile ulaşım kesildi. Hava sıcaklığının 5 derece olduğu Edirne kent merkezinde yoğun kar yağışı başladı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri gün boyu karla karışık yağmur yağışının sürmesinin beklendiğini bildirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir