• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehit Hasan el-Benna`yı anma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi mesleki ders öğretmenleri tarafından, Şehit Hasan El Benna’yı anma ve anlama programı düzenlendi. Program imam hatip lisesi konferans salonunda yapıldı.

Yapılan programa,  öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra davet edilen misafirler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan, Bitlis Eren Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Said Kuldaş, Hasan El Benna’nın 20. Yüzyılda yetişmiş en büyük İslam âlimlerinden biri olduğunu belirtti.

İslam davasını yüklemiş kişi ve şahsiyetlerin tarihe yön vermiş şahsiyetler olduğunu belirten Kuldaş, “Bu şahsiyetleri anlamak ve anlatmak günümüzde her Müslüman’ın görevi ve vazifesi içerinde yer alması gerekir. 20. Yüzyılın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biri olan Hasan El Benna, ihvan-ı Müslim’in hareketinin kurucusu; İslam âleminde, İslamî davayı sistemleştiren, sistematik hâle getiren ilk şahsiyet unvanını alan büyük bir İslam âlimidir.” şeklinde konuştu.

Kuldaş konuşmasının devamında, İlmi yönde köklü bir aileye sahipti. Küçük yaşlarında Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye başladı. Henüz İlkokul öğrenimine devam ederken bile gece namazlarına kalkar, Perşembe ve Pazartesi günleri sünnet oruçlarına devam ederdi. Hocasından aldığı edep ve haya, onun hayatında ciddi manada bir değişime neden olmuştu. Çocuk yaşta kendisinde teşkilatçılık ruhu gelişmişti. Henüz 12-13 yaşlarındayken; kendi okulunda, mahallesinde ve şehrinde etkili olabilecek ‘ahlak ve edep cemiyeti’ adında bir teşkilat ve cemiyet kurmuştur.” dedi.

Hasan el-Benna’nın, Peygamber Aleyhi Selam’ın davet metoduna uygun olarak hareket ettiğinin altını çizen Kuldaş, bu davetçi ruhun, insanların O’nun etrafında toplanmasına sebep olduğuna dikkat çekti.

Hayatı boyunca insanlara İslamî daveti ve İslamî hakikatleri anlatmak için çalışan Hasan el-Benna, 12 Şubat 1949 yılında Mısır’da şehit edilmişti.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir