• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Akdağ: `İthal Hemşire Geliyor!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı, sağlık sektöründe çalışan sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak kanunen yasak olan yabancı doktorun yanı sıra yabancı hemşirelerin de ülkemizde çalışmasıyla ilgili düzenleme yapacaklarını söyledi.

SAYI YETERSİZ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye`de sağlık sektöründe insan gücü sayısının yetersiz olduğunu, bunu önlemek için kanunen yasak olan yabancı doktor ve hemşire çalıştırılmasıyla ilgili bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

YASAĞI KALDIRACAĞIZ

Akdağ, "Bizde 100 bin kişiye 160 doktor düşüyor, Avrupa`da bu sayı 350`lerde. Bizde her 100 bin kişiye 200 civarında ebe-hemşire düşüyor, Avrupa`da bu sayı 700`ün üzerinde. Üstelik Türkiye`de yabancıların gelip doktorluk, hemşirelik yapması da kanunen yasak. Bu yasağı kaldıracağız" dedi.

Akdağ, tam gün düzenlemesi konusunda YÖK`le bir anlaşmaya vardıklarını belirterek şunları söyledi: "Prensipte anlaştığımız husus şu: Öğretim üyesi, üniversiteyle tamamen ilişkisini koparacak; ayrılmak, dışarıda çalışmak isteyen dışarıda çalışacak; ancak kendi fakültesinde `sözleşmeli` olarak teorik ve uygulamalı eğitim yaptırabilecek."

Sözleşmeli yöneticilik modeli üzerinde de çalıştıklarını aktaran Bakan Akdağ, "Bazı eski genel müdürlükleri de muhtemelen yeni kurumlar haline getireceğiz. Mesela Türkiye İlaç ve Tıbbi Malzeme Kurumu ya da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu gibi bazı kurumlar oluşturacağız" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir