• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
`Başörtüsü Anayasal Güvence Altına Alınsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaklaşık bir ay önce, İslami STK`lar`ın Diyarbakır`da bir araya gelerek kurdukları Tesettüre Çağrı Platformu`ndan yapılan basın açıklamasında, başörtü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması istendi. 

Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Muzaffer Karavil adına yapılan açıklamada, "Bizi biz yapan İslami inancı gereği tesettürlü okumak isteyen, yaşamak isteyen anne, bacı ve kızlarımızın başörtülerine karışılmaması herhangi bir engelin çıkarılmaması ve insani olan bu hakların anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Halkın İslami Kültürü Demokratik Hak Ve Özgürlükler Adına Yok Sayıldı
Cumhuriyet tarihi ile beraber yüzde 99`u Müslüman olan bu topraklarda Müslüman halkın dini hassasiyetleriyle savaşın prensip haline getirildiğin ifade eden Karavil, "İşin acayip ve bir o kadar garip olan yanı etkili ve yetkili kişiler, halkın İslami olan kültürünü, ahlakını, örf ve adetlerini- demokratik hak ve özgürlüklerden dem vurarak yok sayıp İslam`ın dışındaki dini hak ve özgürlükleri anayasal güvence altına alıp, Müslüman olan kendi halkının İslami kültürleriyle savaşmaktadırlar" dedi.

İnsani Olan Başörtüsü Anayasal Güvence Altına Alınmalı
Tüm kamu kurum ve kuruluşları dahil orta ve yüksek öğrenimlerde tesettürlü okumak isteyen ve yaşamak isteyenlin başörtülerine karışılmaması gerektiğini vurgulayan Karavil, "Aksi takdirde ahlaki yozlaşmanın ne tür felaketlere yol açtığını görüyoruz. Bu konuda Kapı açtığında aile müessesesini nasıl yıktığını neticesinde imparatorlukların nasıl yerle bir olduklarını tarih içerisinde araştırılması gerekmektedir. Yakın tarihe bakılıp ANAP, Doğru Yol, parti ve hükümetlerinin tarihin çöplüğüne atan unsurlar araştırılmalı kendilerini destekleyen tabanın hangi gayeler, için iktidar verdiklerini bilmelidirler. Bu hakları yok sayıp karşı duranların Allah`ın kanunlarına karşı durarak Allah`ın dinine savaş açarak İslam`a düşmanlıkları halka ifşa edilecek ve halk tarafından anlaşılarak gerçek yüzleri ortaya çıkarılacaktır." ifadelerini kullandı.

Karavil sözlerini şöyle bitirdi: "İslami ve insani olan bu haklarımızı savunacağımızı, çocuklarımıza ve kızlarımıza sahip çıkacağımızı, onların İslami giyim tarzı olan giyinme, kuşanma ve örtünme düşüncelerine tüm anayasal haklarımızı kullanılarak destek vereceğimizi anayasal güvence altına alınana kadar bu işin takipçisi olacağımızı ilan ediyor ve duyuruyoruz."

Karavil son olarak duyarlı tüm kesimleri 23 Ekim Pazar günü İstasyon Meydanı`nda yapılacak "İnanca Saygı ve Başörtüsü`ne Özgürlük" mitingine davet etti.
Osman İçli - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir