• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
İBB'den Topçu Kışlası açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Taksim Topçu Kışlası’nda devam eden Restitüsyon Projesi ile ilgili iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada; Taksim Topçu Kışlası’nda devam eden Restitüsyon Projesi ile ilgili devam eden dava sonucunda “mahkemeden “yapılamaz” kararı çıkması halinde projenin iptal edileceği, “yapılabilir” kararı çıkması durumunda yeniden değerlendirmeye alınacağı,  projenin devamı yönünde bir karar alınması halinde bile bunun halkoyuna (plebisit) sunulacağı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından ifade edilmişti“denildi.

Taksim Topçu Kışlası’nda devam eden Restitüsyon Projesi’nin, İstanbul 1.İdare Mahkemesi’nin kararı ile iptal edilmişse de, karar temyiz ve tashihi karar yapılmış olduğundan henüz kesinleşmediği belirtildi.

Açıklamanın devamında “Bu nedenle, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş’ın ifade ettiği “Mahkeme Süreci” henüz tamamlanmadığı için belediyenin bu projeye ilişkin yeni bir karar vermesi de söz konusu değildir“ifadeleri dikkat çekti.

Açıklamanın sonunda, “Taksim Topçu Kışlası Projesi’nin de 2014-2019 stratejik planında yer almasının rutin ve teknik bir uygulama olduğu belirtilerek “söz konusu projeye ilişkin,  mahkemenin vereceği “yapılamaz” kararı doğrultusunda projenin iptali, “yapılabilir” kararı doğrultusunda ise “yeniden değerlendirme ve yapılması yönünde karar alınması halinde bile halkoylamasına gidilmesi” yönündeki irade geçerlidir“ ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir