• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Akademisyenler: Gerçekler ortaya çıkarılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan bir grup öğrenci ve akademisyen, gözaltına alınan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım’a destek vermek için basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan ve Yaşayan Diller Enstitüsünden Akademisyen olarak görev yapan Ramazan Pertev, Artuklu Üniversitesi ve Yaşayan Diller Enstitüsü akademisyen ve çalışanlarına hukuk dışı ve etik olmayan karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası ile karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

Yapılan uygulamaları kınadıklarını belirten Peltev, yürütülmekte olan adli soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlanıp gerçeklerin ortaya çıkarılmasını temenni ettiklerini söyledi.

Pertev sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuoyunun da haberdar olduğu üzere 18 Kasım 2014 Salı günü Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla daha önce başlatılmış olan bir soruşturma çerçevesinde üniversitemizin bazı yetkilileri gözaltına alınmıştır. Basma yansıyan haberlerde konuyla ilgili Mardin merkezli 7 ilde yolsuzluk operasyonu başlatıldığı ve bu vesile ile birçok kişinin gözaltına alındığı belirtilmesine karşın, gözaltına alınanlar arasında özellikle Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın adının ön plana çıkarılması dikkat çekicidir. Elbette ki yolsuzluk ve rüşvet soruşturması olanca kararlılığıyla sürdürülmeli ve gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Ancak çeşitli çevrelerce son birkaç yılda gerek raporlar gerekse fişlemeler yoluyla Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın şahsında Yaşayan Diller Enstitüsüne basın üzerinden karalama kampanyası başlatılması ve hiç alakası olmadığı halde adının yaz aylarında başlatılan bir yolsuzluk operasyonuna dahil edilmesi Kürt Dili ve Kültürü bölümünün yıpratılması ve itibarsızlaştırması olarak anlaşılmaktadır. Bu vesile ile biz Artuklu Üniversitesi ve Yaşayan Diller Enstitüsü akademisyen ve çalışanları olarak bu hukuk dışı ve etik olmayan karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasını kınıyor ve yürütülmekte olan adli soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlanıp gerçeklerin ortaya çıkarılmasını temenni ediyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir