• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Hayat El Harrani Mahallesi sakinleri hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Eyyübiye ilçesine bağlı Hayat El Harrani Mahallesi’ndeki bazı sokakların bozuk ve asfaltsız olması mahalleliyi canından bezdirdi. Yağmurlu havalarda çamurdan geçilmez hale gelen sokaklarda yer çökmeler meydan geldiğinden dolayı arabalar geçerken çukurlara girmemek için zikzaklar çizmek zorunda kalıyor. Çukurlarda biriken kirli suyla oynayan çocuklar ise hastalık tehlikesiyle karşı karşıyalar. Durumdan şikâyetçi olan mahalle sakinleri bir an önce yollarının yapılmasını talep ediyor.

Bozuk yolların çamur içinde olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Hasan Duru,  yolun 2 yıldır bu halde olduğunu, Eyyübiye Belediyesine başvurmalarına rağmen bir türlü yapılmadığını belirtti. Çamur bataklığını andıran yolların Şanlıurfa’ya yakışmadığını dile getiren Duru, “Yetkililer bize yolun yapılacağını söylediler ama şuan için hiçbir çalışma yok. Eyyübiye Belediyesinden randevu istedik, vermediler. Bize; ‘belediye başkanı oraya gitmiş, buraya gitmiş’ dediler. Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı geldi, ‘Burayı yapacağız, düzelteceğiz’ dedi ama ben inanmıyorum. Yolun bir tarafı park yapılmış, diğer tarafı çöplük gibi. Yetkililerden rica ediyoruz bir an önce burayı yapsınlar”dedi.

“Seçim bitince unutulduk”
Yetkililerin sadece seçim zamanlarında kendileriyle görüştüklerini, seçimden sonra unutulduklarını ifade eden Nihat Kılıç, “Bu mahalleye yapılan hiçbir hizmet yok. Mahalle sakinleri 50 tane dilekçe vermiş kimse bir şey yapmıyor. 2 yıldır hiç bir çalışma yok.  Yetkililerden rica ediyoruz, biz bu çirkin görüntüyü görmek istemiyoruz, bir an önce yolun yapılmasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Yolların halini ya belediye görmüyor ya da görmezden geliyor”
Belediye seçimlerinden önce verilen sözlere göre yolların çoktan bitmiş olması gerektiğini ancak herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen İsa Oca, “Şu anda maalesef yollarımız çamur ve pislik içerisinde. Şu caddenin halini ya belediye görmüyor ya da görmezden geliyor. Seçimde bize verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Sözde yollarımız büyükşehir belediyesi tarafından yapılacaktı ama yapılmadı”diye konuştu.

Belediye başkan yardımcısının evinin çamur içindeki caddeye yakın olduğunu ve yolun halini bildiğini belirten Oca, “Her yer çamur, logarlar hepsi tıkanmış.  Defalarca yetkililere bildirdiğimiz halde hiçbir yetkili gelip ilgilenmediler. Seçimden sonra hiçbir çalışma yapılmadı, sadece park bahçelerden kalan 5-6 kamyon fazla toprağı kaldırdılar başka bir şey de yapılmadı. Köydeki yaşantı bile bu şekilde değil, burası şehir merkezi. Şehrin göbeğinde olan bir caddenin böyle olması bir sorumsuzluktan başka bir şey değildir” diyerek tepki gösterdi. (Sedat Kuşulay/Abdulhakim Bulut-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir