• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2489.586
  • ...
terörist israil saldırılarında 67 Filistinli şehid oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist israil askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin, 2014 yılının başından bu yana Batı Şeria ve Kudüs`te düzenlediği çeşitli saldırılarda 67 Filistinlinin ölümüne neden olduğu belirlendi.

Filistin`deki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kudüs, Batı Şeria ve Arap nüfusun yoğunlukta yaşadığı İsrail kontrolündeki kentlerde, taraflar arasındaki gerilim her geçen gün tırmanırken, Ocak 2014`ten bu yana, aralarında yaşlıların da bulunduğu 67 Filistinli, "doğrudan ateş edilerek, evi yıkılarak ya da arabayla ezilerek" öldürüldü. İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin yaş aralığı 14 ila 70 arasında değişiyor.

siyonist israil`in bu tür ihlal ve saldırıları nedeniyle taraflar arasında gerilimin yükseldiği Kudüs`te, 17 Kasım`da, İsraillilere ait bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni (32), araçta asılı halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı "intihar" olarak açıklaması tepkilere neden olmuş, Ramuni`nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğunun görüldüğü ifade edilmişti.

Kentte dün sabah da bir sinagoga düzenlenen saldırıda 5 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.  siyonist israil polisi, "Kudüs`ün Har Nof Mahallesi`ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişinin, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü, saldırganların Doğu Kudüslü" olduğu açıklamıştı. Olayın ardından Doğu Kudüs ve Batı Şeria`nın birçok semtinde siyonist israil askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıkmış, bazı Filistinliler askerlerin kullandığı plastik mermiyle yaralanmıştı.

Kudüs`ün kuzeyindeki Kafr Akab semtinde de bir Filistinlinin dün akşam Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklandığı açıklanmıştı.

Şehrin güneydoğusundaki Silvan`da da tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından vurularak öldürülen Abdurrahman eş-Şeludi`nin evi İsrail güçlerince yıkılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir