• DOLAR 32.516
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2490.543
  • ...
TBSDER: Yüzlerce kan davasını barışla sonlandırdık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce kan davasını barışla sonlandırdıklarını belirten TBSDER Başkanı Dr. Feridun Öncel, çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Her gün yeni bir kan davası dosyasını araladıklarını ifade eden Öncel, barış sofrası kurmak için her ilde çalışmalar yaptıklarını, bu bağlamda Mardin’de faaliyet gösteren STK’lılar ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Öncel, “Öncelikli hedeflerimiz arasında ülkemizde tek bir kan davası dahi kalmayana kadar mücadele vermektir. Kan davası gütmenin dinen ve modern toplumlar açısından uygun değildir.  Bu konuda bize en büyük destek analardan geliyor.” dedi.

Mardin ESOB Başkanı Doğan Gazan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derneğin barış için yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti. Gazan, “Bugün dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, eski kan davalarının yerini aklın, sağduyunun ve hizmet yarışının almasını her zamankinden daha fazla gerekli kılmaktadır.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir