• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İngiltere Büyükelçisinden AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çeşitli Temaslarda Bulunmak Üzere Diyarbakır da Bulunan İngiltere Büyük Elçisi Richard More AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret ederek Çözüm süreci Hakkında Fikir alışverişinde bulundular.

İl Binasında gerçekleşen ziyarette Konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti olarak süreci iyi yönettiklerini ve ülkede Kendilerinden önce bu sorunu çözecek güçlü bir iradenin olmadığını söyledi.

“Hükümet ve Parti olarak süreçte kararlıyız”

Çözüm sürecinde Esas Muhataplarının halk olduğunu ve herkesin halkın iradesine saygı duyması gerektiğini belirten Altaç, “Çözüm süreci sadece Türkiye için değil tüm Avrupa ve Ortadoğu içinde çok önemli bir süreçtir.  Biz Hükümet ve Parti olarak süreçte kararlıyız. Ülkemiz ve bölgemiz 30 yıl kaybetti. Ülkemizin ve bölgemizin bir 30 yıl daha kaybetmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Çözüm süreciyle birlikte iki yıldır kan akmamış!

Çözüm süreciyle birlikte iki yıldır kan akmadığını iddia eden Altaç, “Bu durum iç ve Dış Mihraklı güçleri rahatsız etmiştir. Yapılacak bütün Provakatif eylemlere rağmen biz Hükümet ve Parti olarak çözüm sürecinin nihayete ermesi için süreçten asla vazgeçmeyeceğiz. Çözüm Süreci ülkemizin ve gençlerimizin teminatı olan bir süreçtir.” dedi.

“Çözüm Süreci’nin başarısı Diyarbakır’dan geçer”

Ziyaretten Duyduğu Memnuniyeti Dile Getiren İngiltere Büyük Elçisi Richard More ise, Türkiye’nin Çözüm sürecinde gösterdiği karalılığını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

More, Diyarbakır’ın konumu itibari ile çok önemli bir durumda olduğunu ifade ederek Çözüm Süreci’nin başarısının Diyarbakır’dan geçtiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir