• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Kapitalizm’in Sömürüsüne Dönüşen Nikahlar Camide Kıyılsın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Elönü`nün makalesi....

Müftülere çift hatlı nikah kıyma yetkisi verilsin

Yuva kurtaran teknoloji Çift hatlı nikah..
Toplama gündem arasında yedeğe alınmayacak bir kıyım gündemi var farkında mısınız? Geçenlerde AK Parti Kadın kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak bence her cümlesi alnından öpülecek bir fikir ortaya koydu. Fikrin yuvasını da dişi kuş yapar cinstendi. “Resmi Nikah camide kıyılsın” dedi. İşte ben buna çift hatlı nikah sistemi diyorum. Bir tek taşla iki nikah böyle vurulur bravo. Böylece ne eş yedekleyen kolleksiyoner erkekler kalacak ne de imam nikahı fast food nikah olarak olarak kullanılacak. Hökümet nikahı ile imam efendi nikahı ayrımına son verilmesi gerektiğini bir yazımda belirtmiş Feride olarak müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi gerektiğini yazmıştım. Belediye memuru kamu görevlisi de müftü kamu görevlisi değil mi azizim. Al işte en hijyenik kıyım.

Hey gidi hey.. Bu mutlu günümüzde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyduk hadi yallah. Sonra da mübarek kılıfımızı bulduk, imamın kıydığı nikah kadar imamın kıldırdığı namaza özen gösterseydik dini bu kadar mundar etmezdik. Bu sistem, imam nikahını bir yuvaya kıyım makinesi olarak kullanan sömürücülerin hevesini kursağında bıraksın. Allahın şahitliğinde ve sizlerin şahitliğinde diye başlayan bir müftü kıyımına ihtiyaç duyduğumuzdan bahsediyorum. Öyle bir şey olmalı ki ne belediye memuru olsun içinde ne de imam. Sadece gölgelerin gücü adına güç müftü efendi de olsun böylece kadından woltran oluşturmak isteyen animasyon Zühtüler de kimseyi mağdur etmiş olmaz.

Gelelim camilerde nikah kıyılsın konusuna. Bu çiftler arasında en mübarek ekonomi bence. Öyle iki üç cüzdanı salamuraya yatırtan mekan kiralama zorluğundan kurtulmuş olacaksınız. Camiler sadece cenaze arabalarının oto parkı değildir orayı gelin arabalarıyla pembeleştirmek hiç de fena fikir değil. Toplumsal sevimlilik bu olsa gerek. Pilav üstü tavuk etine şöyle okkalı mevlid de emin olun pistten çocuk toplatan mahalle piyanistlerinin çıkardığı masrafın çok altında. Yani hafif sıyrıklarla atlatılabilecek düğün düşünen camiye gelsin gelmişken iki rekatlık şükür namazı kılsın öyle gitsin. Kapitalizmin kazası olmaz cinsten ..

Anlayacağınız hem nikahı hem de cüzdanı sağlama alan bu fikrin savunucusuyum. Sizleri Müftünün verdiği yetkiye dayanarak karı koca ilan edilmenin hem mübarek hem de ekonomik faydalarıyla baş başa bırakıyorum. Nikahı da cüzdanı da sömürenleri pistten alalım beyler kime diyorum..

Esra Elönü / haber 7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir