• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
"Suriyeliyiz diye yardım alamıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli ailelerin sıkıntıları yaklaşan kış ile birlikte kendini hissettirmeye başladı. Seyitler Mahallesi 3055 Sokak No: 8’de kalan Suriyeli bir aile, bu sene ne kömür yardımı aldıklarını ne de kimlik kartı alamadıkları için ilaç alabildiklerini belirtti.

Yaklaşık 2 yıldır ülkesindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleştiklerini söyleyen Ferhat Ömer, 10 kişilik nüfusuyla birlikte kendi imkânlarıyla tuttukları kiralık olan derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye’nin başkenti Şam’dan gelerek Batman’a sığınan Ömer, çok zor şartlarda kıt kanat geçindiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na anlattı.

15 yaşında, 10 nüfusu hayatta tutuyor

Ülkesinde inşaat ustası olarak çalıştığını ama Batman’daki inşaat çalışmalarının farklı olmasından dolayı bir türlü iş bulamadığını söyleyen Ömer, okul okuması gereken 15 yaşındaki oğlu Muhammed Ömer’in 700 TL para karşılığında bir fırıncıda çalışması sayesinde kıt kanat geçindiklerini dile getirdi.

“Kömür yardımı alamadık”

Bu sene kömür yardımı alamadıkları için çocuklarının soğuktan hasta olmasından korktuklarını vurgulayan Ömer, elektrik parasının çok geleceği endişesiyle elektrikli sobayı açamadıklarını kaydetti. Ömer, kömür yardımı alamadıkları takdirde bu kışın çok mağdur olacaklarını sözlerine ekledi.

Hasta eşine ilaç alamıyor

Eşi Yasemin Yusuf’un da hasta olduğunu ve henüz tanıtım kartı alamadıkları için hiçbir ilaç alamadıklarının altını çizen Ömer, yetkililerin buna acilen bir çözüm bulmasını istedi. Ömer, “Ülkemizdeki iç savaştan kaçarak Batman’a geldik. Ülkemde inşaatta kalıp ustası olarak çalışıyordum. Burada da çalışmak istedim fakat çalışma koşulları bizimkimizden çok farklı olduğu için çalışamadım. Farklı iş aradım ama bir türlü bulamadım. Fırında çalışan 15 yaşındaki oğlum bizi geçindiriyor. Kış yaklaştı, geçen sene kömür yardımı aldık fakat bu sene bize kömür gelmedi. 5 ayda bir AFAD varsa gıda yardımı getiriyor. Onun haricinde yardım almıyoruz. Eşim de göğsünden rahatsızdır. Hastaneye gittik doktor ilaç yazdı ama kimlik kartımız olmadığı için ilaç alamadık. Özellikle kömür yardımının yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin bu sorunlara bir çare bulmasını istiyoruz.” Diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

“Yardımların artırılmalarını istiyoruz”

Yetkililerden Suriyelilere biraz daha yardımlarını artırmalarını isteyen Yasemin Yusuf, “Ülkemizdeki iç savaştan kaçıp Batman’a sığındığımızdan beri çok hastayım. Hastaneye gidip muayene oldum fakat kimlik kartımız olmadığı için günlerdir ilaç alamıyoruz. İlaç almak içinde imkânımız yok. Çocuğumun 700 TL aldığı parayı çok kısıtlı kullanmak zorundayız. Kimse bize yardım etmediği için çok mağdur oluyoruz. Kışın ortasına girmek üzereyiz fakat bize kömür gelmedi. Neden yardım kömür yardımı gelmedi anlamadık. Çocuklarımızın hasta olmasından korkuyoruz. Biz Suriyeliler çok perişanız ve sadece yetkililerin biraz daha yardımlarını artırmalarını istiyoruz.” Şeklinde ifadelere yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir