• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Direniş Grupları: ‘Başlayan Kudüs İntifâdası Asla Durmayacak’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Kudüs’te yapılan feda eylemini tebrik eden Filistin direniş grupları, bu tür saldırı ve misillemelerin işgal rejiminin Kudüs halkına ve Mescidi Aksa’ya yönelik yaptığı saldırı ve tecavüzlerin doğal bir sonucu olduğunu belirterek, Filistinlilerden Kudüs’te ateşkes olduğu söylentilerine kulak asmamalarını istediler.

Filistin’de faaliyet gösteren Direniş Komiteleri yayınladığı açıklamada, Kudüs’te meydana gelen kahramanca eylemin işgalcinin Filistin halkına ve bu halkın kutsal değerlerine yaptığı tecavüzlerin bir sonucu olduğunu, işgalcinin zulmü devam ettikçe misilleme ve karşılık verme eylemlerinin de durmayacağını belirtti.

Eylemi tebrik eden İslamî Cihad Hareketi ise, Filistin halkının işgalcinin yaptığı zulmün bir sonucu olan gerçek bir devrim ve intifada yaşadığını belirterek, işgalcinin daha çok eylem göreceğini ifade etti.

Filistin Mücahitler Hareketi de yayınladığı basın açıklamasında bugünkü eylemi tebrik ettiklerini belirterek, işgalcinin Filistin toprakları üzerindeki varlığını tamamıyla sonlandırmak için eylemleri artırmak gerektiğini kaydetti.

Bugünkü eylemi üstlenen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi`nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları, Kudüs’ün Cebelu’l-Mukebber bölgesi sakinlerinden Ğassan Ebu Cemel ve Uday Ebu Cemel’in bugün Kudüs’te yaptıkları kahramanca eylemi tebrik ettiğini belirtti.

Daha önce açıklama yapan İslamî Direniş Hareketi (Hamas), bu sabah işgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonistlere yönelik yapılan saldırının, işgalcinin Kudüs`e ve kentteki kutsal mekanlara yönelik sürdürdüğü tecavüzlere karşı doğal bir tepki olduğunu belirtti.

Bugünkü (18 Kasım Salı) saldırılarla ilgili olarak basın açıklaması yapan Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, “Kudüs eylemi işgal rejiminin Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin insanına karşı sürdürdüğü zulmün doğal bir sonucudur. Daha dün Kudüslü genç Yusuf Er-Ramuni Siyonist gaspçılar tarafından idam edildi. Bu eylem, işgal güçleriyle Siyonist gaspçıların Mescidi Aksa’ya yaptıkları baskınların, saldırıların ve Mescid-i Aksa`yı kirletmelerinin misillemesidir” dedi.

Diğer taraftan bugün Kudüs’te Siyonistlere karşı yapılan eylemin ardından halka karşı eylemleri engellemek için Kudüslü gençler, halk komiteleri kurulması çağrısında bulunarak, her mahalle ve beldenin kendi komitesini kurmasını istediler.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir