• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
PKK: Silah Bırakma Yok, Bunlar Seçim Taktiği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Karasu`nun o yazısından satır başları:

SANKİ ÇÖZÜM OLMUŞ, SIRA SİLAH BIRAKMAYA GELMİŞ

Türkiye’de herkes HDP ile AKP’lilerin yaptığı görüşmeyi ve İmralı’ya ne zaman gidileceğini tartışıyor. Sürecin akıbeti merak ediliyor. Öyle ki sanki çözüm olmuş, sıra silahlı mücadeleyi bırakmaya gelmiş. Devlet ve hükümetin bırakalım çözüm niyeti, çözüm zihniyeti olmadığı halde neden bunlar tartışılıyor?

SAVAŞ BİR OTUZ YIL DAHA SÜRER

AKP iktidarının şefi olan Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ortadadır. Bu zihniyette olan AKP iktidarında sorun çözülemez. Böyle bir iktidar ortamında savaş bir otuz yıl daha sürer. Herhalde biz ve halk Tayyip’in ne dediğine göre durumu değerlendiririz. Tayyip ise ne Öcalan’ı, ne İmralı’sı, biz kendimiz süreç başlatmışız diyor. Bir halkın sorunu ortadayken, ben kimseyi muhatap almam diyor. Kendi projelerinin adını da “Milli birlik ve kardeşlik” koymuş. AKP’li bakanların bu sürecin ‘terör örgütü’nü etkisizleştirmek için kullanıldığını söylemektedir.

SİLAH BIRAKTIRMA SEÇİM TAKTİĞİ

Baharda silahlı mücadele bırakılacak, silahlı güçler Türkiye’yi terk edecek haberleri akla yine bir seçim taktiğini getiriyor. Seçimden önce AKP hükümeti gerillayı Türkiye’den çıkartacak ve silahlı mücadeleyi sonlandıracak güç olarak gösterilmeye çalışılıyor. Böylece AKP’ye bir seçim daha kazandırılmak isteniyor. Çünkü gerillaya silah bıraktırmak Türkiye’de tavan yapar, AKP’yi kimse sollayamaz. Bu nedenle AKP seçim öncesi böyle bir gündemle en güçlü propagandasını yapmış oluyor.

KOBANİ BAHANESİYLE 6-8 EKİM`DEKİ KATLİAMLARI HAKLI BULDU

Bir kere daha vurgulayalım ki, Kobanê direnişini sahiplenen 6-8 Ekim tarihi devrimci serhıldanları çok haklıdır. Hiçbir psikolojik savaş bu haklı eylemin büyük tarihsel değerini ve yarattığı büyük sonuçları inkar edemez, ters yüz edemez. Eğer bu eylemler sırasında öldürülenler için özür dilemesi gereken bir makam varsa o da AKP Hükümeti`dir. Hükümet bu cinayetlerin hesabını vermeden Kürt sorununun çözümünde de adım atamaz. Hükümet, bu ölümlerdeki sorumluluğunu görmeden ne Kürt sorunu, ne de Ortadoğu`daki yanlış politikalarını görebilir.

DEMİRTAŞ`A TEPKİ

Selahattin Demirtaş bile psikolojik savaşın etkisi altında "Gençler neden mahallelere polis sokmuyor, neden hendekler kazıyıp mahalleleri tutuyor” diyor. Devlet ve hükümete demokratikleş, Kürt sorununu çöz, soruna asayiş sorunu olarak bakma denilmesi gerekirken, gençler ve halk suçlanıyor. Asayişi sağlayacak, demokrasidir. Demokrasi olmazsa toplumsal gerilim sürer, daha da sertleşir. Bunu demokrasi karşıtları dışında herkes bilmektedir. Gençlerin ve halkın direnişi anlamsız biçimde olumsuzlanarak zalimden kurtulunamaz. Zalim karşısında aşağıdan alınarak sorunlar çözülemez. Sorunların köklü ele alınmasına ihtiyaç vardır. Kürdistan`da kültürel soykırımcı egemenlik vardır. Tüm sorunların kaynağı budur.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir