• DOLAR 34.7
  • EURO 36.773
  • ALTIN 2961.825
  • ...
Bilinçli Tüketici Olmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

O kadar tahrip edenlere karşılık bizlerin imar edici olması gerekir. Kısaca ifade edeyim; Elekrik, telefon, su, doğalgaz, araç kullanımı ve temel ihtiyaçların tüketiminde ihtiyaç esas olmalıdır. İsraf edilen her ekmek ve yemek bir yoksulun ahı demektir. Yemek dökmek ekmeği bayat diyerek çöpe atmak büyük bir vebaldır. En büyük israf sigaradır sigara ya ayrılan para ile öğrenciye burs sağlanabilir. Çocuğunuza özel eğitim imkanı bile sunabilirsiniz. Evde kullanılmayan eşyalar hiç bekletilmeden ihtiyaç sahiplerine verilmeli. Eski kitap dergi gazete geri dönüşüm merkezlerine bağışlanmalı. Pet, cam ve atık piller ayrı ayrı poeştlenip çöpe bırakılmalı. Geri dönüşüm ürünleri tercih edilmeli. Her yıl en az bir fidan ekmeliyiz.
 

Unutmayalım üretici olduğumuz kadar çevremizde faydamız dokunur. Üstad bozulan ampulleri kırdırmadan ve çöpe attırmadan ortadan kaldırttığını duyduğumda şaşırmıştım ve sebebini merak etmiştim. Bunun “tahribatı ve şiddeti öğrenmesinler” diye olduğunu duyduğumda çok etkilenmiştim. Şimdi bakıyoruz, sokakta çocuklar gördükleri bir boş meyve suyu kutusuna hınçla basarak çıkardığı patlama sesinden adeta zevk alarak kendilerince eğleniyorlar. Ya da yoldaki boş teneke kutuya tekme ata ata yürümekten haz alıyorlar.
 

Yine bir gün Üstadın çay kaşığı kırılmıştır. Tamir ettirmesi için talebesi Zübeyir Ağabeye verir. Çay kaşığını bir kaynak ustasına götüren Zübeyir Ağabey, alüminyum olan kaşığın kaynak tutmasının biraz zor olduğunu öğrenince, gider yeni bir kaşık alır. “Daha sağlam, daha güzel, Üstadımıza en iyisi yakışır” diye iyi niyetle almıştır. Bediüzzaman Hazretleri kaşığın eski kaşığı olmadığını fark edince “Kardeşim, sen bilmiyor musun, o benim kırk yıllık arkadaşımdı? Benim kaşığımı tamir et, getir” der. Zübeyir Ağabey kaşığı çöpten geri alır ve tekrar kaynak ustasına götürür. Kaşığı tamir ettirir ve Üstad’a götürür. Bir dostuna kavuşmuş gibi sevinen Bediüzzaman Hazretleri tamir ücreti olarak 25 kuruş verir.
Nimete şükür eden vereni bilen harcamada ihtiyacı gözetenlerden olmamız dileğiyle…

 

Mehmet Sönmez / Ankara – Yaş: 27


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir