• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Şırnak Defterdarlığından borç yapılandırma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Defterdarlığından yapılan açıklamada, borçların yeniden yapılandırmasına imkan sağlayan torba yasasının 1 Aralık’ta sona ereceği hatırlatıldı.

Açıklamada, 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı Mükerrer  Resmi Gazetede yayınlayarak yürürlüğe giren 6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması hakkındaki kanunla ilgili torba yasasından yaralanmak isteyen vergi mükelleflerine 1 Aralık 2014 tarihine kadar şahsen Vergi Dairesi Müdürlüklerine veya www.gib.gov.tr internet adresinden ve posta yoluyla başvurma imkanı sağlandığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Borçlu mükelleflerimiz için fırsat niteliğinde olan bu yasaya göre başvurmaları halinde borçlarının gecikme zamları ve faizleri silinerek cüz-i miktarda bir katsayı uygulanacak olup, ayrıca ikişer aylık ödeme aralığı ile 6, 9, 12 ve 18 aya kadar taksitlendirme imkanı ve eşit taksitte ödeme fırsatı sağlanacaktır. Yasadan faydalanmayan mükellefler hakkında son başvuru tarihinden sonra 6183 sayılı Amme Alacaklarının Usulü Hakkındaki Kanun gereğince cebri tahsilat hükümleri uygulanmak zorunda kalınacağından mükelleflerimizin herhangi bir mağduriyette uğramamaları menfaatlerine olacaktır.’’ ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir