• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Ben Müslüman`ım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adımlarını sıklaştırdı sokaklardan geçerken. Sonunda caddeye yetişti.Bir kenarda durarak minibüs bekledi. İşte bir tane görünüyordu. Minibüs yanına gelince durdu. O da vakarlı bir yürüyüşle arabaya doğru gitti.
Arabaya binince her zaman ki duasını yaptı. Gözleriyle boş yer aradı. Ön taraflarda kapalı bir bayanın yanı boştu ama küçük bebeğini koltuğa koymuştu. Bir amca “Kızım! Arka koltukta yer var.” deyince hemen yönünü oraya çevirdi. Evet,arka taraflarda iki koltuk boştu. Hemen pencere kenarına oturup etrafı izlemeye başladı. Dükkanlar caddenin sağ ve solunda boy boy dizilmişlerdi. Her tarafta kadın kullanılıyordu. Hem de hiç uygun olmayan vaziyette. Midesi bulandı bir an. Yüzünü çevirdi onlardan.
 

Minibüs de sık sık yolcu indirip bindiriyordu. “Dünya bu minibüse ne kadar da benziyor.” diye düşündü. “Şu dünya da minibüs gibi doluyor sonra boşalıyor; sonra tekrar dolup tekrar boşalıyor.”
 

Minibüs dolmaya başlamıştı. Genç bir adam elindeki ders kitaplarıyla minibüse bindi. Bayanın yanındaki koltuğu boş görünce hemen yanına oturdu. Bayan ise bu duruma son derece rahatsız olmuştu. Genç adama dönüp: “Beyefendi yanıma neden oturuyorsunuz. Bilmiyor musunuz bir bayan ile bir erkeğin yan yana oturması haram.” Genç adam umursamaz bir tavırla yüzünü çevirdi. Bayan kalkmadığını görünce, “Siz kalkmazsanız ben kalkacağım. Lütfen çekilir misiniz?” Ön taraftan saçları kırlaşmış bir adam arkasını dönerek, “Ne olacak? Çocuk seni yemez ya. Zaten 10 dakika sonra son durağa ulaşacağız.” diyerek olayı meşrulaştırmaya çalıştı. Bayanın ise artık sabrı tükendi. Orta bir ses tonuyla “Ben Müslüman`ım! Yabancı bir erkek ile bayan yan yana oturamaz. Hiçbir sebep de bunu meşrulaştıramaz.” diyerek kalktı ve ayakta bekledi. Ön taraftaki kapalı bayan durumu görünce bebeğini kucağına alarak; “Hanımefendi! Buyurun yanıma gelin. Sözde Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Ama bir çoğumuz dinimizin emirlerine sırt çeviriyoruz. Haramı helal zannedip sarılıyoruz. Bir Müslüman dininden taviz vermediği sürece imanın lezzetini alır.” diyerek destek çıktı.
Bayan koltuğa otururken kır saçlı adam ve genç yaptıklarından pişman olmuşçasına başlarını önlerine eğmişlerdi.
 

Elif / Batman (Gercüş) – Yaş:
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir