• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
İçten; `Bunların samimiyeti bu kadardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Dicle ve Hani ilçe kongrelerinde bir konuşma yapan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 6- 7 Ekim olayları hakkında yaptığı değerlendirmede; “insanlarımız PKK`nın, HDP`nin zulmümden dolayı köylerine gidemiyor.” açıklamasında bulundu.

Kürtler olarak hiçbir zaman sorun olmadıklarını ve Türkiye`deki sorunun demokratikleşme, özgürlük ve insan hakları sorunu olduğunu söyleyen İçten, “Benim bir Kürt olarak hiçbir zaman Türklerle kavgam olmadı. Kürtlere burada zulmedenlerde Türklükten dolayı bunları yapmadı. Hiçbir zaman Türklerle Kürtlerin kavgası yoktu. Derin güçlerin kavgası oldu.” ifadelerini kullandı.  

Bu gün gelinen noktada bu derin güçlerin bölgede yine Kürtleri rahat bırakmadığına işaret eden İçten, bu günde Kürtlerin bölgede PKK, KCK ve HDP sorunu yaşadığına vurgu yaptı.

İçten, “Kürtlerin sorununu çözeceğim diyen PKK Kürtleri katletti. Şimdi insanlarımız PKK`nın, HDP`nin zulmümden dolayı köylerine gidemiyor. Bugün çözümü istemeyen güçler Kürtlerin içine girmiş PKK`ya ve HDP`ye hizmet ediyorlar. Kürtlerin hakkını koruduğunu iddia edenler sorunun çözüldüğünü görmediler ve 16 yaşındaki gencecik Yasin Börü`yü katlettiler. Bunların samimiyeti bu kadardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir