• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Bilim Merkezi İnovasyon projesi hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gezegenevi ve Bilim Merkezi İnovasyon Atölyesi projesi, gençlerin problem tanımlama, farklı yollardan problemi çözme, sorgulama, analitik düşünme, oluşturma ve benzeri yetenekleri geliştirme, bilim ve teknolojiye bakış açılarını olumlu yönde değiştirmeyi hedefliyor.

Yaşları 11 ile 14 arasında değişen ve haftada iki saat olmak üzere toplamda 8 hafta sürecek atölye çalışmasıyla, çocuklar robot tasarlama ve programlama programından ücretsiz faydalanacak.

Katılımcı sayısını kontenjanla sınırlı olduğu atölyedeki uygulamalı eğitim süresince gerekli tüm malzemeler, bilgisayar ve robot setlerini çocuklar rahatlıkla kullanabilecek. İlk dört haftada basit makinelerle çalışmaya başlayacak gençler, sonraki haftalarda ise robot programlarını uygulamalı olarak öğrenecek.
Özellikle mühendislik ve teknolojinin bazı temel kavramlarını öğreten, öğrencileri ileride seçecekleri mühendislik ve teknoloji alanlarındaki kariyerlerine hazırlayacak robot tasarlama ve programlama eğitimiyle öğrenciler, verilen parçaları kullanarak basit makineleri ve robotları inşa ederek, onların beyni olacak.

Robotların inşa edilmesinin ardından, programlama sürecine gidilecek eğitim kapsamında ayrıca farklı programlar tasarlanarak robotun birçok görevi yerine getirmesine imkân sağlanacak.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir