• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Kapalı ameliyatla tümörden kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Aşırı kilo alma ve terleme şikâyetleriyle hastaneye başvurması sonrası böbrek üstü bezlerinde tümör olduğunu öğrenen Zülfiye Kıyar, yapılan bir kapalı cerrahi ile sağlığına kavuştu.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Memorial Diyarbakır Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Gedik, yapılan tedavi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ameliyatı alanında uzman doktorlarla beraber yaptıklarını belirten Dr. Abdullah Geyik, hastanın sol böbrek üstü bezinde yaklaşık 4 santimetrelik bir tümör tespit ettiklerini belirterek, "Hastamız Kıyar’a, kapalı ameliyat yaptık. Ameliyattan 2 gün sonra herhangi bir şikâyeti olmayan hastamızı taburcu ettik. 4’üncü ayda kontrole gelen hastamız ameliyattan önce aldığı kiloların neredeyse tamamını vermişti” şeklinde konuştu.

Kadınlarda tümör riski erkeklerden daha fazla

Böbrek üstünde oluşan tümörlerin, kadınlarda erkeklere göre 1,5 kat daha fazla görüldüğünü anlatan Dr. Gedik, hastalığın çok sık görülen bir hastalık olmadığına dikkat çekti.

Dr. Gedik, “Böbrek üstünde oluşan tümörler aşırı hormon salgıladıkları için halsizlik, yorgunluk, kas güçsüzlüğü, yüksek tansiyon, aşırı kilo alımına bağlı olarak ciltte çatlaklar, ay dede yüz görünümü, kadınlarda kıllanmada artış, adet düzensizliği, depresyon başta olmak üzere bazı psikolojik bozukluklar ile bazen de şeker hastalığına neden olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Kapalı ameliyatla tümörden kurtuldu...

Böbrek üstü bezlerinde tümör olduğunu öğrendikten sonra büyük bir tedirginlik yaşadığını ifade eden Kıyar, yapılan tedavi sonrası kısa sürede iyileşmiş olmanın kendisini sevindirdiğini söyledi.

Kıyar, “Artık sağlıklıyım. En önemlisi de hem hastalığımdan hem de aldığım kilolardan ameliyat sonrasında kurtuldum” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir