• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
PKK Cizre`de okulları boşalttı (YENİLENDİ)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre ilçesinde PKK’nin şehir yapılanması, birçok okula girerek okulları boşaltıp öğrencileri yapılacak yürüyüşe katılmaya zorladı. DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde "Abdullah Öcalan’a özgürlük’’ talebiyle yapılacak eylem nedeniyle esnafa da kepenk açtırılmadı.

Cizre ilçesinin Nur, Cudi, Sur ve Dicle mahallerinde bulunan bazı okullara giden PKK`liler, öğrencileri okuldan çıkarttı.

Sabah saatlerinde birçok okula giden PKK`liler öğrencilerin okula gitmemesini, öğleden sonra yapılacak yürüyüşe katılmalarını istedi. Saat 06.00`dan itibaren Nur Mahallesinde okullara giden giriş çıkışları kapatarak öğrencilerin okula gitmesini engelleyene PKK`li gruplar, çevredeki aileleri çocuklarını okula göndermemeleri konusunda tehdit etti.

Sur Mahallesinde bulunan İsmail Ebuliz İlköğretim okulunu silahlarla basan yüzleri maskeli PKK`liler  okulu boşaltmaları konusunda okul müdürünü tehdit ederek okulu tahliye etti.

İlçe merkezinde polis karakoluna 150 metre uzaklıktaki ve çevresi MOBESE`lerle çevrili Cizre Lisesini de basan PKK`liler, öğretmenleri, öğrencileri eve göndermeleri hususunda tehdit ederek okulu boşalttı.

Baskı ve tehditlerin ardından İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi ve Vali Kamil Acun Ortaöğretim okulu başta olmak üzere Cizre`nin tüm okulları, öğrenci olmadığı gerekçesiyle tatil edildi.

İlçede sessizliğin hakim olduğu görülürken, Orhan Doğan caddesi ve Eski Belediye caddesi üzerindeki işyerlerinin ise kepenk açtığı görüldü.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir