• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
PKK’den Bilindik Nakaratlar: `Tepki Var O Halde Biz Yapmadık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Yılmaz / Doğruhaber

12 Kasım Çarşamba günü Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız evinin önünde hunharca katledildi.

Tebessüm eden yüzüne, bembeyaz sakalına ve çevresinin onun için söylediklerine bakılınca mütedeyyin kişiliği ve dindar kimliği hemen ön plana çıkıyor.

Olayın ardından akıllara ilk gelen soru ise “Bu cinayeti kim işledi?” sorusu oluyor. Yer Yüksekova, katledilen ise dindar bir kişi olunca bu cinayeti işleyebilecek tek yapı akla geliyor. O da, PKK’nın ta kendisi. Çünkü PKK geçmişte de Yüksekova’da İslami şahsiyetleri hunharca katletmişti.

Edinilen bilgilere göre Hacı İrfan Atsız (60) PKK tarafından daha önce de ölümle tehdit edilmişti.

1 HAFTA SONRA BİZ YAPMADIK YALANI
Bugün ise HPG bir açıklama yaparak Hacı İrfan Atsız’ın katledilmesiyle bir ilgilerinin olmadığını söyledi.

Ancak HPG/PKK’nin bu açıklaması hiç de inandırıcı bulunmadı. Çünkü daha düne kadar 6-7-8 Ekim olaylarında onlarca dindar insan PKK/HDP çeteleri tarafında vahşice katledilmişti.

Bunlardan bazıları sadece sakallı olduğu için, bazıları da eşi örtülü olduğu için şehit edilmişlerdi. Hatırlanacağı üzere şehit Yasin Börü de kurban eti dağıtırken yine bu caniler tarafından kafası taşla ezilerek ve 4. Kattan aşağı atılarak ve cenazesi molotoflanarak katledilmişti.

VAN’DA 65 YAŞINDAKİ LATİF ŞENERİ KATLETTİLER
6-7-8 olaylarından birkaç gün sonra da Van’da İslami çalışmaları ve hizmetleriyle tanınan 65 yaşındaki Mehmet Latif Şener yine evinin önünde PKK yanlıları tarafından şehit edilmişti. Olay sonrasında yakalanan zanlılar Mehmet Latif Şener’i tabancayla öldürdüklerini itiraf ederek, eylemi PKK`nin talimatıyla gerçekleştirdiklerini ifadelerinde belirtmişlerdir.

PKK’NİN "ÜSTLENMEME TAKTİĞİ" DEVREDE
Öte yandan HPG/PKK’nin işlediği cinayetler sonrası takındığı tavır da herkesin malumudur.

Eğer bir eylem tepki çekiyorsa bu eylem üstlenilmez, eğer tepki olmuyorsa bu kez açıklamalar yapılıp eylem sahiplenilir. Veya işin içinde çıkamıyorlarsa hemen olay irtibatsız yerel veya bölgesel unsurların üzerine yıkılır.

Kaldı ki, daha geçtiğimiz ünlerde PKK`nın yönetim kadrosunun alt tabana "yapılan eylemleri üstlenmeyin" talimatı verdiği ortaya çıkmıştı.

HPG/PKK’den Hacı İrfan Atsız’la ilgili yaptığı “Bir ilgimiz Yok” açıklaması PKK`nın 1990`lı yıllarda yüzlerce kez benzer suikastlarda geliştirdiği "üstlenmeme taktiğini" bugün de uyguladığını açıkça ortaya koyuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir