• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Altaç: 6-7 Ekim olayları ülkeye yapılmış en büyük haksızlıktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Dicle ve Hani İlçe Kongreleri gerçekleştirildi.

İlçe kongrelerine AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarının yanı sıra partililer de katıldı.

“6-7 Ekim olayları ülkeye yapılmış en büyük haksızlıktır”

Kongrelerde açılış konuşmasını yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, PKK/HDP yandaşları tarafından çıkarılan 6-7 Ekim olaylarının ülkeye ve bölgeye yapılmış en büyük haksızlık olduğunu belirtti.

“Halkımız savaşın ve şiddetin dilini kullananları tanımamaktadır”

Yaşanan sokak olaylarının toplumda korku ve travmaya yol açtığını aktaran Altaç, “Görmek istemediğimiz birçok olay yaşandı. 6-7 Ekim olayları bu ülkeye ve bölgeye yapılmış en büyük haksızlıktır. Bu olaylarla, bir takım provakatif eylemlerin gerçekleşmesine zemin hazırlayarak, toplumun algısı değiştirmek istendi. Halkımız bunların analizini iyi yapmakta, savaşın ve şiddetin dilini kullananları tanımamaktadır.” dedi.

Delegelerin kullandıkları oylar ile Hani İlçe Başkanlığı’na Abdullah Topkaya, Dicle İlçe Başkanlığına ise Deryan Aktert tekrar seçilerek güven tazelediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir