• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
DİKA toplantısı Batman'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Kasım ayı yönetim kurulu toplantısını TPAO Kristal Park’ta yaptı. Toplantıya, Batman Valisi Azmi Çelik, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Abdulkadir Demir, Batman İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan ve DİKA yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanan DİKA toplantısında şu gündem maddeleri ele alındı:
-Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği gereğince hazırlanan İnsan Kaynakları Politikası Raporu’nun Kurul’a sunulması.
 

-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olarak Kırsal Kalkınma alanındaki önceliklere odaklanan ve Mardin’in de dâhil olduğu 42 ilde uygulanan IPARD programının bölgesel düzeye yaygınlaştırılarak Siirt, Şırnak ve Batman illerini de kapsaması açısından yürütülebilecek çalışmalar hakkında Kurul’un bilgilendirilmesi.


-Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında 2008 yılında pilot il olarak Diyarbakır’da 2010 yılında ise Erzurum, Şanlıurfa ve Van illerinde başlatılan Batman ve Mardin illerinin dâhil edilmesi hususunda yürütülebilecek çalışmalar hakkında Kurul’un bilgilendirilmesi.


-2013 Yılı Mali Destek Programları ile 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteğine İlişkin Eylül-Ekim 2014 dönemine ait Program İlerleme Raporlarının Genel Sekreter tarafından Kurul’a sunulması.
 

-Sayıştay Başkanlığınca hazırlanarak Ajansa iletilen Dicle Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Sayıştay Denetim Raporu ile 2014 Yılı Denetiminde İzlemeye Alınan Bulgular hakkında Kurul’un bilgilendirilmesi.
 

-Ajans öncülüğünde ve Hasankeyf Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürüttüğü hazırlık çalışmaları kapsamında olgunlaştırılarak başlangıç ve ön mutabakat toplantıları yapılan ‘Hasankeyf Ekolojik Köy’ güdümlü projesinin onaylanması hususunun görüşülmesi.


-2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde 24 Eylül-11 Kasım 2014 tarihleri arasında DİKA’ya ulaşmış olan, Genel Sekreterlikçe değerlendirilmesi tamamlanarak başarılı bulunan, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan “Mardin 1. Cadde Yayalaştırma ve Toplu Taşıma Düzenleme Projesi” başlıklı faaliyet teklifinin kurul onayına sunulması. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir