• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Kürtlerin PKK/HDP sorunu var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten,  İlim Yayma Cemiyeti Ankara Yenimahalle şubesini ziyaret etti. Ziyaretinde, bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulunan İçten, bölge halkının PKK’den yaka silktiğini ve kendisini PKK’den kurtaracak birilerini arar duruma geldiğini sözlerine ekledi.

Çözüm süreci ile birlikte PKK'nin ve HDP'nin elindeki argümanların kalmadığına dikkat çeken Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK, KCK, HDP üçlüsünün Kürd halkının kandıracak argümanlar bulamadığını ifade ederek, “Şimdi tam tersine döndü. Şimdi Kürtler diyor ki; 'ey Türkiye, ey devlet beni bu PKK'dan kurtar." şeklinde konuştu.

“41 din âlimi, kanaat önderi bu olaylarda Diyarbakır'da kurulan sehpalarda idam edildi”

30 senedir Türkiye’de ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda ciddi rahatsızlıklar yaşandığına dikkat çeken Milletvekili İçten, yaşanan bu sorunların ülkenin büyümesini, gelişmesini engelleyen bir faktör olduğunu söyledi.

İçten, "Her şey bir kenara 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bir bela. Tabi bunun sebepleri var. Neden Kürt sorunu diye bir sorun var? Aslında ben hiç 'Kürt sorunu' ifadesini kullanmıyorum; Aslında hiçbir zamanda Kürtler bu ülkede sorun da olmadı. Onun için bunu Kürt sorunu olarak telaffuz etmeyi çok doğru bulmuyorum. Kürt meselesi demek daha doğru olur. Bu sorunu tetikleyen birçok faktör vardır. 1925 olayları en tetikleyen olaylardan bir tanesidir. İşte Şeyh Said olaylarını resmi tarihten birçoğunuz zaten bilirsiniz. Birde bu işin gayri resmi tarih boyutu vardır. Ama özetleyecek olursak, 41 din âlimi, kanaat önderi bu olaylarda Diyarbakır'da kurulan sehpalarda idam edildi. Toplumun en önde olan insanlarına yapılmış bir zulümdür." diye konuştu.

“Diyarbakır'dan kalkan uçaklar Dersim'i bombaladılar”

Yine 1937-1938 olaylarına da değinen İçten, özellikle son birkaç gündür gündemde olan ve konuşulan Dersim olaylarını hakkında da açıklamalarda bulundu.

İçten, “İşte Diyarbakır'dan kalkan uçaklar Dersim'i bombalar. Kadınlar, çocuklar, siviller katledildi. Yeterli gelmez karadan önüne gelen köylerdeki insanları toplar ve toplu halde infazlar yapılır. Yine 1925 ile 1950 yılları arasında 6 binin üzerinde köy yakılmış. Bu ülkede herkesin acı çektiği doğru ama hiç kimse köyünden, evinden hiç bilmediği bir yere göç etmedi. Burada Kürtler sadece göç etti." ifadelerini kullandı.

"Türklerin ve Kürtlerin tek sorunu kaldı: PKK '"

Kürtlerin birinci kimliğinin Kürt kimliği değil, İslam kimliği olduğunu ifade eden İçten, Marksistlerin, BDP'lilerin Kürtlerin bu İslami kimliğinden rahatsız olduğunu söyledi. Kürtlerin ve Türklerin önünde tek sorunun artık PKK ve HDP sorunu olduğunu bildiren İçten, HDP'nin sorununun Kürtlerin sorunları olmadığının son 2 yılda iyice anlaşıldığını dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir