• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Denizli'de Palyatif Bakım Merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ- Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından tıbbi ve cerrahi tedavi şansı olmayan hastaların son günlerini daha iyi bir ortamda, kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlamak, yoğun bakım gerektiren  hastaların yoğun bakım ihtiyacını karşılamak ve yoğun bakım yataklarının etkin ve verimli kullanımını sağlamak amacıyla “Palyatif Bakım Merkezi” açıldı.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde 6 yataklı olarak hizmete açılan merkezde hasta kabulüne başlanırken, hastanın ve ailesinin yaşamını tehdit eden sorunlarla karşılaşıldığında,  ağrının ve diğer fiziksel, psiko-sosyal ve manevi problemlerin erken döneminde belirlenmesi, tedavi ile acı çekmenin önlenerek, hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.


Palyatif Bakım Merkezinin amaçları


Aileye dinlenme desteğinin sağlanması, ölüm sırasındaki bakım ve yas sürecinin sağlıklı gerçekleşmesini ilke  edinen Palyatif Bakım Merkezi’nde, Yaşam kalitesi arttırılarak, hastalığın gidişi olumlu yönde etkilenilmekte, hastaya yaşamının son günlerinde de rahat bir ölümün gerçekleşmesi sağlanmaktadır.


Palyatif Bakım Merkezine Hangi Hastalar Kabul Ediliyor?


Palyatif Bakım Merkezi’nde istirahatta dahi ağrısı devam eden ve yan etkiler nedeni ile medikal tedavi uygulanamayan hastalar, oral alımı bozulmuş  malnutrisyonlu hastalar, enfekte veya tedaviye dirençli yarası olan hastalar, tedaviye dirençli ileri kalp yetmezliği olan hastalar, Progressif hastalığı olan onkoloji hastaları, kronik tedaviye dirençli olan son dönem akciğer hastaları ve klinik tablosunda akut değişiklik olan demans hastaları kabul edilecek.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar Palyatif Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Denizli ilinde sadece Genel Sekreterlik bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi’nin bulunmasının, Genel Sekreterliğin hizmet çeşitliliğinin arttırması açısından önem arz ettiğini söyleyen Acar, merkezin Denizli’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.


Denizli Devlet Hastanesi yöneticilerine de merkezin açılmasında gösterdikleri emeklerinden dolayı teşekkür eden Acar,  “İnşallah hem hastalarımızın yakınları, hem de hastalarımız burada kaldığı sürece her türlü ihtiyaçlarını merkezimizden sağlayabilecekler.” dedi.  (İLKHA)                                                      
   
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir