• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Eş Şebab`a Sınır Ötesi Operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SOMALİ - Somali topraklarında belirli bölgelerde denetimi elinde bulunduran Eş Şebab hareketine geniş kapsamlı bir operasyon başlatan Kenya ordusunun karadan ve havadan Somali topraklarına girdiği bildirildi.

Kenyalı güvenlik yetkililerinden yapılan açıklamada, Kenya silahlı kuvvetlerine bağlı birliklerin Somali topraklarına girdiği belirtildi.

İslami bir hareket tarzını benimseyen Eş Şebab hareketine saldırı düzenlemek için bahane ileri süren kukla Kenya yönetimi, Eş Şebab Hareketinin el Kaide ile bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Operasyonla ilgili açıklama yapan, Kenya İçişleri Bakanı George Saitoti ise eş Şebab`ı suçlayarak; "el Kaide bağlantılı eş Şebab örgütü bizim düşmanımızdır ve bu örgüt bitene kadar saldırılarımız sürecektir," dedi.

Yabancıları kaçırdığı iddia edilen Eş Şebab`ın aslında misyonerleri kaçırdığı; bilakis ülkedeki yabancı yardım görevlilerine yardım ettiği ifade ediliyor.

Somali`de fakir ve muhtaçlara yardım eden Eş Şebab hareketinin geniş bir tabanı olduğu,bu sebeple kukla hükümet ile ABD destekli Afrika Barış Gücü askerlerinin Eş Şebap karşısında başarısızlığa uğradığı bildiriliyor.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir