• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Şırnak Üniversitesi'nde Ortantasyon toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya ŞÜ Rektörü Prof.Dr.Ali Akmaz, İktisadi e İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Porf.Dr.Murat Şeker, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Hamdi Gündoğar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.


 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doç.Dr.Gündoğar, fakültelerinde öğretim üyesi sayısının her branşta henüz yeterli sevide olmadığını, ancak kaliteli eğitim vermek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


 

Fakülte kadrosunda şuan 2 doçent, 21 yardımcı doçent, 4  öğretim görevlisi, 5 okutman, ve doktora aşamasında 28 araştırma görevlisinin bulunduğunu  ifade eden Doç.Dr Gündoğar, “Fakültemizde,  420’si birinci öğretim, 330’u da ikinci öğretim olmak üzere toplam 750 öğrenci okumaktadır. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen 2014-2015 Öğretim yılı Yüksek Lisans programında, fakültemizin Temel İslam Bilimleri Bölümünde 30 öğrenci de öğretime devam etmektedir’’dedi.


 

Toplantıda yaptığı konuşmada, Oratdoğu’nun sağlıklı nefes almasını, Türkiye’nin sağlıklı nefes almasına ve bunun da yolunun İlahiyat Faklültelerinden geçtiğine işaret eden Rektör Prof.Dr.Ali Akmaz ise, gezdiği batı ülkeleri ile ilgili “Refah düzeyleri ne kadar iyi olursa olsun, sosyal ve ahlaki çöküntü yaşadıkları aşikardır.’’dedi.


 

Hayatın en önemli sürecinin eğitim olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Akmaz şunları kaydetti;
“ Hayatın en önemli  süreci eğitimdir ve telafisi olmayan bir süreçtir. Dünya şimdiye kadar  4 harmanlaşma süreci yaşanmıştır. Birincisi, milattan önce Çin, Hindistan ve Bizans toplumlarının harmanlaşmasından Yunan Kültürü doğmuştur ve bu, 6.yüzyıla kadar devam etmiştir. İkincisi ,6.yüzyılda İslam’ın harmanlaşmasıdır.7.yüzyıldan 19.yüzyıla kadar ilmi tekamül etmiş Müslümanların elindeydi. Üçüncüsü, 19.yüzyılda İslam kültürü ile Avrupa kültürünün harmanlaşmasıdır ki, bundan Avrupa kazançlı çıkmıştır. Dördüncüsü ise günümüzde yaşanan küreselleşmedir. Küreselleşmede, ilmi ve teknolojik gelişimi kimin eline geçirirse, o kazançlı çıkacaktır. İlmi, ideolojik sınırlara hapsetmek olmaz. Sovyetler Birliği bundan dolayı yıkıldı.İlme ideolojik yaklaşmanın tek kırıldığı nokta İslam dinidir. Batı, evrim teorisiyle ilmi sınırlarken,  İslam, böyle yaklaşmamaktadır’’


Toplantı, öğrencilerin sorularının cevaplamasıyla son buldu.  (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir