• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
GAÜN'nde 'Ağız ve diş sağlığı' konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Çarşamba eğitimleri kapsamında, Nizip Belediye nikâh salonunda GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş tarafından ‘Ağız ve diş sağlığı’ konulu konferans verildi.

Konuşmasında; kentlerde ve büyük merkezlerde yaşayan insanların, kırsal kent ve köylerde yaşanlara oranla daha sık diş hekimine gittiği belirten Prof. Dr. Güngörmüş, diş hekimliği hizmetlerinin kullanılmasında eğitim düzeyi ile doğru orantılı olduğunu vurguladı, yüksek gelirli bireylerin ve sigortalıların diş hekimlerine daha sık gittiğini söyledi.

Dr. Güngörmüş tarafından, “Ağız ve diş sağlığı nedir? Ağız ve diş sağlığı denildiğinde ne anlıyoruz. Toplumsal ve bireysel olarak bu konuda ki beklentilerimiz nedir? Sağlık Bakanlığının, Diş hekimliği Fakültelerinin ve Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinin bu konuda ki rolleri nelerdir?” konularında bilgiler verildi.

Programın sonunda, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Prof. Dr. Metin Güngörmüş’e plaket takdim edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir