• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...

MERSİN - Hükümetin ÖTV`ye yapmış olduğu yeni zamlar başta araba piyasası olmak üzere birçok alanda fiyatlardaki belirsizliğini sürüyor. Bu belirsizliklerden biri de sigara fiyatlarında yaşanıyor.

Firmaların henüz yapacakları zam oranlarını belirlememeleri sigara satıcılarını ikilemde bırakmış durumda. Bazı satıcılar reyonlarını boşaltarak sigara satmazken, bazı satıcılar ise sigara satışlarına eski fiyat üzerinden devam ediyor.

Bu belirsizlik hakkında görüştüğümüz bazı sigara satıcıları; "Sigara zammındaki bu belirsizlik sigara satışlarımızı etkilemiş durumdadır, bazı yerler kendi kafalarına göre vergi zammını uygulamaktadır bazıları ise uygulamıyor. Bunun için bizde ne yapacağımız bilmiyoruz" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Kendilerinin ikilem içinde olduklarını belirten sigara satıcıları, bu ikilem genel bayileri de etkilemiş durumdadır, onlar da istediğimiz sayıda bize sigara vermiyorlar. Bu da reyonlarımızı etkilemiş durumdadır, bu belirsizlik devam ederse biz de sigara satışını durduracağız" diye konuştu.
Osman Öksüz - İLKHA