• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Ekrem Dumanlı O Soruya Tokatla Cevap Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yeni Akit`ten edinilen bilgiye göre, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı,  TÜYAP Kitap Fuarında yüzlerce kişinin gözü önünde Yeni Akit muhabiri Mehmet Özmen’e tokat attı

Olay bugün TÜYAP Kitap Fuarı`nda Kaynak Yayınlarında kitap imzalayan Ekrem Dumanlı’ya Akit Muhabirinin yönelttiği soru üzerine yaşandı.

Özmen’in, “Geçen gün ilginç bir röportaj verdiniz. Cemaatin Güneydoğu’da BDP’ye oy verdiğini söylediniz efendim, bu bir itiraf mıydı?” yönündeki sorusuna, “Ne itirafı olacak insanlar istediği yere oy verir. Cümlenin yarısını okuyorsunuz, yarısını okumuyorsunuz.” Demesi üzerine, “Nedir Efendim tamamı diye soran muhabire sinirlenerek, “BDP’ye oy veriyor, MHP’ye oy veriyor, AKP’ye oy veriyor. İstediği gibi istediği yere oy veriyor. Münafıklık etmek doğru değil” dedikten sonra korumaları olduğu belirtilen kişiler tarafından muhabire karşı zor zor kullanıldı.  Buna, “Ne oluyor” diyerek direnen Yeni Akit muhabiri Özmen’e, Ekrem Dumanlı tokat attı.

Olayın tamamını kameraya kaydeden kameraman Ali Özken ve Mehmet Özmen, olay sonrası Emniyet`e giderek Dumanlı ve adamları hakkında şikayetçi oldu.  Mehmet Özmen`e, gittiği Büyükçekmece Devlet Hastanesinde iş göremezlik raporu verildi.

Özmen Saldırıyı Anlattı

Gazeteci olarak TÜYAP Kitap Fuarına bazı yazar ve fikir sahibi isimlerle özel röportaj yapmaya gittiğini anlatan Mehmet Özmen, “Muhabir arkadaşım ve aynı zamanda kameramanlık yapan Ali Özken arkadaşımızla birlikte TÜYAP Kitap Fuarına gittik. Önce standları mümkün olduğu kadar gezerek kimlerle görüşebileceğimizi belirledik. İlk röportajımızı Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptık. Daha sonra ise Kaynak Yayınlarının Standı’nda kitaplarını imzalayan Ekrem Dumanlı’ya soru sormak istedik” dedi.

"Akit`ten Geliyoruz Deseydik Kabul Etmezdi"

Kamera kayda girmeden Ekrem Dumanlı’ya, “Akit’ten geliyoruz ve size iki soru sormak istiyoruz” deseydik kesinlikle kabul etmeyeceğini düşündüğü için doğrudan kamera kaydına girerek soru sorduğunu belirten Özmen, “Dumanlı ve orada bulunan tetikçiler beni zaten tanıyorlar. Tanımamaları mümkün değil. Ekrem Dumanlı Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a itiraf niteliğinde bir açıklamada bulunmuştu ve “30 Mart Yerel Seçimleri’nde Fethullah Gülen grubundaki kişilerin Güneydoğu’da BDP’ye oy verdiğini ağzından kaçırdı ve “Cemaate sempati duyan insanlar oylarını Güneydoğu’da BDP’ye verdi..” demişti. Ben de bunun bir itiraf olup olmadığını sordum. İtiraf olduğuna dair birçok gazete ve haber sitelerinde konu dile getirilmişti” dedi.

"Beni Asla Yıldıramayacaklar"

Çanak soru sormak yerine kamuoyunun merak ettiği soruları açık ve net bir üslupla muhataplarına sorduğunu belirten Özmen, “Birileri ‘Aykırı sorular’ diye program yaparak her türlü soruyu soruyor, bir başkası bu ülkenin Başbakanına, Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak hakaret ve ifadeler kullanıyorken ’provokatör’ olmuyor ama biz sadece Akit’te çalıştığımız için ve  dobra dobra soru sorduğum için paralel örgütün medyası bizi ‘provokatör‘ ilan ediyor. Paralel örgüt istediği kadar şahsımı hedef göstersin, istediği kadar sosyal medya üzerinden ve paçavra yayın organlarında kara propaganda yapsın ama beni asla yıldıramayacaklar, susturamayacaklar” dedi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir