• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
NATO`nun Afganistan özel temsilcisi artık bir Türk!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 NATO Afganistan özel temsilciliğine Türkiyeli diplomat İsmail Aramaz’ı getirdi. Halen Türkiye’nin Afganistan Büyükelçisi olarak görev yapan İsmail Aramaz NATO’daki görevine 2015 yılı başından itibaren başlayacak.

Tam da Türkiye’nin ABD’nin Irak ve Suriye’deki operasyonlarına dahil edilmeye ve ABD’nin koalisyon adı altında kurduğu işgal gücünün ön hatlarına çekilmeye çalışıldığı bir vasatta gerçekleşen bu görevlendirme dikkat çekici oldu. Öte yandan Türkiye medyasında bu durumun çok matah bir şeymiş gibi sunulması ise içler acısı bir manzara sunmakta.

NATO 2001 Ekim’inden beri Afganistan’da işgalci bir güç olarak bulunuyor. 11 Eylül bahanesiyle Afganistan’ı işgal eden ABD öncülüğündeki NATO güçleri tüm bu süre zarfında sayısız katliam gerçekleştirdiler. NATO Afganistan halkının meşru temsilcisi Taliban’ın iktidarını hiçbir hukuki ilke tanımaksızın devirerek bu ülkede kukla bir yönetim mekanizması oluşturdu. Türkiye Afganistan’da askeri birlik bulunduran ülkelerden biri. Bununla birlikte Türk birliği doğrudan çatışma bölgelerinde yer almayıp Kabil civarında daha ziyade yardım faaliyetlerinin organizasyonunda görev yapmakta.

Bu haberler de ilginizi çekebilir