• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Azerbaycan Hükümeti Müslümanlara Savaş Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AZERBAYCAN- Dün öğle saatlerindeAdelet Bakanlığının önünde bir araya gelen bir grup Müslüman, suçsuz yere hapse atılan Müslüman liderlerin özgürlüğüne kavuşması ve mahkemelerin adaletli karar almasını talep etmek için, bir protesto mitingi düzenledi.

Rast Haber Sitesinin haberine göre, mitinge katılan Müslümanlar, suçsuz yere hapse atılan Müslümanların serbest bırakılması ve mahkemelerin daha adaletli olmasını talep etti.

Miting sırasında protestoculara müdahale eden Aliyev güçleri, orantısız güç kullanmak suretiyle 240 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.

Aliyev yönetimi tarafından tutuklanan Azerbaycan İslam Partisi başkanı Dr. Muhsin Samedov ve arkadaşlarının geçen hafta duruşmaları yapılmış, Mahkeme Samedov ve 5 arkadaşına 65 yıl hapis cezası vermişti.

Azerbaycan`da İslami muhalefete göz açtırmayan israil kuklası Aliyev yönetimi, her fırsatta dindar Müslümanları tutuklayarak cezaevine atıyor.

ABD ve israil`le son derece sıkı ilişkiler içinde olan Aliyev yönetimi, geçtiğimiz mart ayında `kamu kurumlarında başörtüsü yasağını` yürürlüğe koymuştu.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir