• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
"Memleketimize geri dönersek toprağımızı yiyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Kobani’de çıkan şiddetli çatışmalar sonucu Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine göç eden mülteciler, İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya konuştu.
İki aile olarak ambarda kaldıklarını ve senede 2 bin lira kira ödediklerini söyleyen mülteciler, kış mevsiminin gelmesiyle kendilerini zor şartların beklediğini dile getirdi.


Sıkıntılarını İLKHA’ya anlatan mülteci aileler adına konuşan ve  ismini vermek istemeyen  bir aile ferdi, “Biz keyfi olarak topraklarımızı bırakıp buraya gelmedik. Bütün ailemizle birlikte buraya geldik. 2 aile bu ambarda kalıyoruz. Hiçbir eşyamız yoktur, ne yiyecek nede içecek bir şeyimiz var. Bu kaldığımız ambarın sahibine kirasını önceden vermiyorduk ama sonradan yıllık 2 bin lira vermemiz gerektiğini bize söyledi. Kış geldiğinden, ufak çocuklarımız olduğu için çadırlarda kalamıyoruz. Biran önce savaş bitip topraklarımıza gitmek istiyoruz. Eğer memleketimize geri dönersek toprağımızı alıp yiyeceğiz.” dedi.


“İŞİD’in geldiğini kendi gözlerimizle görmedik”
 

Başka bir Suriyeli aile ise kimsenin kendilerine yardım etmediğini belirterek, “ 2 aydır buradayız, eşyalarımızın hepsi memleketimizde kaldı. Doğru konuşmak gerekirse erzakımız  da orada kaldı. Biz iki aile ile birlikte aynı harabe bir evde kalıyoruz. Yiyecek giyecek hiçbir eşyamız yoktur. İşidin geldiğini kendi gözlerimizle görmedik. Akrabalarımızın Türkiye’ye kaçtığını görünce biz  de kaçtık. Savaş bitmeyene kadar oraya gidemiyoruz ama Suriye’ye gitmeyi çok istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin İçli / Emrah Deniz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir