• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Mersin Tıp Fakültesi Hastanesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - 300 milyon TL’lik toplam bütçesi ile Türkiye’nin en büyük sağlık kuruluşu projelerinden biri olan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi açıldı.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’nde düzenlenen açılış törenine Vali Özdemir Çakacak, Milletvekili İsa Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, il ve ilçe protokolü, akademisyenler, sağlık görevlileri, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

2000 yılında projelendiren ve 14 yılda tamamlanan ve 20 Mayıs 2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan hastane, 638 yatak kapasitesi ve 460 sağlık personeli ile Mersinlilerin hizmetine sunuldu.

Vali Çakacak, törende yaptığı konuşmada projenin toplam maliyetinin 300 milyon TL olduğunu aktararak üniversitelerin şehirlerin gelişmesinde lokomotif kurumlar olduğunu ifade etti. Çakacak, “Üniversiteler, bulundukları ilin kültürel ve sosyal gelişmesine katkı sağlayan en önemli kurumlardan biridir. Üniversitemize kazandırılan bu modern hastanemiz, sadece ilimize değil, bölgemize de hizmet verecek.”ifadelerini kullandı.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, eski hizmet binasının Diş Hekimliği Fakültesi olacağını belirtti. Protokol üyelerinin konuşmasının ardından kurdele kesilerek hastanenin açılışı gerçekleşti. (Osman Öksüz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir