• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gayret gösteren okullar ödüllendirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen 'Beslenme Dostu Okul' projesi Kayapınar Vehbi Koç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programda 'Beslenme Dostu Okul' projesinin yanı sıra 'Beyaz Bayrak' projesi kantinler ve hijyen konuları da görüşüldü.

Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Aktay, Halk Sağlığı İl Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Yekta Kaya, Çevre Sağlığı Teknisyeni Cuma Kurt ve 4 Merkez İlçede bulunan tüm okul müdürleri katıldı. 

Konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Aydın adına yayımlanan bir basın açıklamasıyla bu projelerinin amacına işaret edilerek “Bu projelerin amacının toplum sağlının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğu” belirtildi.

Çocukların eğitildiği, okulların temizlik, hijyen açısından belirli kriterler esas alınması gerektiği belirtilen açıklamada, önlenmesi gereken hususlarda okulların teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Gayret gösteren okullarımız Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası ile ödüllendirilmektedir. Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi sertifika almış okul sayıları artmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Genel olarak proje ile hedeflenen amacında belirtildiği açıklamada, proje sonunda aşağıda belirtilen hususların hayata geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada; “İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultunda okul kantinlerinin denetlemesi satışı yasaklanmış gıda maddelerinin satılmaması…

Kantin işletmecileri ve kantin çalışanlarının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Okul kantinlerine dair kuraları yönetmenliği doğrultunda eğitim alıp almadığının tespit edilmesi…

Bu eğitimi almamış kantin işletmecisi veya çalışanı varsa bu eğitimlerini en kısa sürede tamamlamalarını sağlanması, eğitime katılmak istemeyen kantin işletmecisi ve çalışanlarının çalıştırılmamasının  sağlanması…

Bu yönetmenliğin Taşımalı eğitim kapsamında okullarda çalışanlara ve uygulanmasının sağlanması.” şeklinde belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir