• DOLAR 32.514
  • EURO 34.619
  • ALTIN 2500.722
  • ...
Suriyeli kadınların sorunları konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’ın  eşi Ayşe Nur Ayhan'ın Kadın Meclisi'ni ziyaretinde, Çadır Kent Müdür Yardımcısı Yasin Seyhan, BM temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri tarafından  karşıladı.

Ziyaret esnasında Suriyeli kadınların sorunları istek ve görüşleri dile getirildi. Ayrıca 25 Kasım 2014 tarihinde Akçakale Belediyesi tarafından Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde düzenlenecek olan "Kadına şiddet "konulu seminerin ayrıntıları konuşuldu. Yapılan toplantının ardından Ayhan, Kadın Meclisi üyelerine yöreye özgü mırra takımı hediye etti. Kadın meclisi üyeleri de Ayhan'a şal ve tel kırmadan işlemeli Muhammed yazılı çalışma hediye ettiler.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kadın Meclisi ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Ayhan, "Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ndeki kadın meclisini ziyaret ettik. Bir anne olarak, bir bacı olarak, bir kardeş olarak onların sorunlarını dinlemeye geldim. Bir Türkiye vatandaşı olarak onların yanında olduğumuzu hissettirmeye geldik. Onların sergilediği projeleri beraber izledik. Biz Akçakale Belediyesi olarak bizler ne yapabiliriz, üzerimize düşen görev ne? Onlara nasıl yardımcı olabiliriz onlarla istişare ettik. İleri ki günlerde Akçakale Belediyesi olarak, birlikte bir projeye imza atacağız. Ben tekrardan onların ülkelerine barış içerisinde, huzur içerisinde ülkelerine dönmelerini Allah'tan temenni ediyorum, bir anne olarak acılarını paylaşıyorum"dedi.

Ayhan, daha sonra Kadın Meclisi bünyesinde kurulan dikiş atölyesini ve çadır kentte biçki dikiş ve el sanatları tarafından hazırlanan sergi salonunu gezdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir