• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Balıkçılar satışlardan memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Av yasağının kalkmasıyla balık tezgâhlarında adeta bereket geldi. Balık satıcıları da, tezgâhlara taze balık gelmesi ve fiyatların düşmesiyle tüketicilerin balığa yöneldiğini söyledi.

Tüketiciler, omega 3 bakımında oldukça zengin olan ve uzmanların da tavsiye ettiği balığa yöneldi. Tezgâhlarda en çok ilgi gören balıklar hamsi, istavrit, palamut, alabalık, sazan, levrek, çay balığı ve çinakop oldu.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla satışlarının arttığını belirten balıkçılar, işlerinden memnun olduklarını söylediler. 15 yıldır balıkçılık işiyle uğraştığını söyleyen Bilal Altuner, “Kışın gelmesiyle havalar soğuyunca işlerimiz açılmaya başladı. Özellikle hamsinin bol olması, geçen seneden daha ucuz satılmasına sebep olurken vatandaş daha çok balığa rağbet etmekte. Balık fiyatları 5-20 TL arasında değişiyor. Vatandaş memnundur, bol bol satış yapıyoruz.”diye konuştu.

Vatandaşlardan Mehmet Emin Kangül ise, “Balığı sağlıklı olduğu için alıyoruz. Kışın özellikle sağlık besini olduğu için çok alıyoruz.”dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir