• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İşgücü Piyasasını araştırmak amacıyla uzman ekiple örneklem metoduyla işyerinde piyasa araştırması yapacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR Müdürü Besim Eviz bu çalışmalarının 4904 sayılı İŞKUR kanunu gereğince İl Müdürlüğü olarak, il düzeyinde 2014 yılı işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ve gelecek istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasa araştırması yapılacağını belirtti. 

Eviz, “Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün düzenlediği araştırma ile işgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde Batman’da meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlenecek, işgücü piyasasının nasıl şekilleneceği tespit edilecek. Eleman ihtiyacının ortaya çıkabileceği muhtemel alanlar belirlenerek kaynakların etkin kullanımı sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra işverenlerimiz yatırım yapacakları alanlarda ihtiyaç duyduğu meslek ve beceriler tespit edilecek böylece kalifiye eleman ihtiyacı temin edilmiş olacaktır.” dedi.

Araştırmanın sadece istatistiki amaçlarla yapılacağını, derlenen bilgilerin Batman Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nce işgücü piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacağı ve daha iyi hizmet sunmada kendilerine yol göstereceklerini söyleyen Eviz, “İşveren taleplerini doğru olarak tespit edilebilmesi için işverenlerimizin işbirliğinize ihtiyaç duymaktayız. Bu amaçla işyeriniz tarafından doldurulması yasal zorunluluk arz eden bilgi formları aracılığı ile uzman personellerimiz tarafından örneklem metoduyla çalışma yürütülecektir. İşverenlerimize olumlu katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.”  ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir