• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
Engelliler kaldırımlara kucakta çıkarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kentteki altyapı bozukluğu nedeniyle özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelliler için ulaşım, adeta çileye döndü. Engelsiz vatandaşların gidip gelmekte zorlandığı kaldırımlarda ulaşım, engelli vatandaşlar için imkânsız hale geliyor.

Basit bir kaldırıma dahi çıkmak isteyen engelliler, ancak hayırsever vatandaşların kucaklarında kaldırımlara çıkıp inebiliyor. Yaşanan bu durumdan bıktıklarını söyleyen Yaşam Boyu Engellileri Koruma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uçar, Batman’da engellilerin sorunlarının bir türlü çözüme kavuşmamasından yakındı.

Turgut Özal Bulvarı’ndaki kaldırıma ancak iki vatandaşın yardımıyla çıkarken görüntülediğimiz Uçar, bu durumun sadece belediyenin bir ayıbı olduğunu ifade etti.

“Bizler de insanca yaşama hakkına sahibiz”
Sadece kaldırımlar değil bir kamu alanına dahi girmenin kendileri için adeta çileye döndüğünü vurgulayan Uçar, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bir kaldırıma çıkmakta bile en az iki kişi bana yardım ediyor. Bizim gibi insanlar da bu ülkede insanca yaşama hakkına sahiptir. İki torba çimentoyla bu sorunumuzu giderebilirler. Bir parka, bir hastaneye gidebilmek ve işlerimizi görebilmek için sadece bize uygun düzgün mimari yapı istiyoruz. Altyapı bize uygun olmadığı için çok mağdur oluyoruz. Hayırsever vatandaşlar bize yardım ettiği zaman ancak hayatımızı idame ettirebiliyoruz. Yoksa kaldırıma çıkamayacağız. Herkes gibi bizler de hayatlarımızı engelsiz bir şekilde idame ettirmek istiyoruz. Sadece bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz.”

Uçar ayrıca, belediye yetkililerinden Salı günü bayanlara ücretsiz olan halk otobüslerinin bir günün de kendileri için ücretsiz olmasını istedi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir