• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
'Sessiz katil karbonmonoksit' uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırımlıları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 


Özellikle kış aylarında artan kömür kullanımının sebep olduğu karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmeyen karbonmonoksit gazı ölümlere sebebiyet veriyor. Özellikle havaların soğuması ile artan soba kullanımı karbonmonoksit zehirlenme vakalarını artırmaktadır. ‘Sessiz katil’ olarak anılan karbonmonoksit konusunda vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz.” dedi.

Karbonmonoksit zehirlenmeleri hafife alınmamalı
Bursa’nın ‘lodos şehri’ olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Bursa’da olduğu gibi Yıldırım ilçemizde de soba kullanımı mevcut. Havaların soğuması nedeniyle soba kullanılmaya başlandı. Sevdiklerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. Her konuda olduğu gibi zehirlenme konusunda da alacağımız basit tedbirlerle hayatımıza mal olacak hataların önüne geçebiliriz” şeklinde konuştu.

Kaliteli kömür kullanımı, sobaların usulüne göre yakılması, boru ve bacaların nizami olması gerektiği vurgusunu yapan Edebali, “Soba bacalarının temizlenmesi, ev ve iş yerlerinde havalandırma sistemlerinin bulundurulması ve uyumadan önce sobanın içindeki odun ve kömürün sönmesinin beklenmesi gerekir. Hemşerilerimizin daha dikkatli olmasını ve karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunu hafife almamasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir