• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Batman`da Ortopedik Engellilere Halı Kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Ortopedik Engelliler Derneği ile İş Kur`un ortaklaşa organize ettiği "İpek halı projesi" kapsamında 15 engelli vatandaş kurs görüyor. Türkiye`de kilim ve halı dokuyan ilk dernek olduklarını söyleyen Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, 6 ay sürecek olan kursları hakkında bilgilendirmede bulundu. "İpek Halı Projesi" kapsamında 16 ile 40 yaş arası 15 engellinin kurs gördüğünü söyleyen Atay, hafta içi her gün saat 13.00 ile 18.00 arası kurs verildiğini kaydetti.

Önceki haftalarda Ankara`da İş Kur Genel Müdürlüğüne davet edildiklerini ve kimi sorunlarını İş Kur Genel Müdürlüğüne bildirdiklerini söyleyen Atay, "Haftada 5 gün 13.00 - 18.00 saatleri arası kurs veriyoruz. Kilim ve halı bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye`de kilim ve halı dokuyan ilk dernek biziz. Kurs 6 ay sürüyor ancak, zaman dar olduğu için kilimler ve halılar yarım kalıyor. Bu sefer kursların süresinin 8-9 ay olmasını istedik." dedi.

Ankara`da Diyanet İşleri Başkanlığına da gittiklerini söyleyen Atay, dernek üyelerinin umreye götürülmesi içinde kimi projeler hazırladıklarını belirtti. Atay, "Kendilerine projelerimizden biraz bilgi verdik. Ayın 16`sında bize bu konu ile ilgili yardımcı olacaklar. Engelli üyelerim arasında durumu müsait olmayan, hacca gitmek isteyip de maddi durumları elverişli olmayan ama oraya gitmek isteyip o havayı teneffüs etmek isteyen üyelerimizden 10 kişiyi Allah izin verirse Umre`ye götürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
M. Salih Özcan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir