• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Çocuklar, parka gider gibi camiye gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, camilerin sahiplerinin gelecek adına çocuklar olduğunu söyledi. Yiğit, “Kadını, erkeği, çocuğu, genci, yaşlısı ile mabet herkesindir. Çocuk belki camilerde bizim bakış açımız ile davranmayabilir; kutsal adına çok yücelediğimiz bir takım davranış biçimlerini yapmayabilir ama o çocuğun gelecekte din algısının inşasında, mabette teneffüs ettiği maneviyatın, almış olduğu bilginin önemli bir yer tutacağına inanmaktayız.” diye konuştu.

Yiğit, namazdaki motivasyonu bozduğu gerekçesi ile Allah’ın evi olan camilerden çocukların ‘kapı dışarı’ edilmesinin kimsenin hakkı olmadığını vurguladı. Çocukların zihin dünyasının büyükler gibi sadece ibadete endeksli olmadığına dikkat çeken Yiğit, şöyle devam etti: “Çocuk oyun, eğlence demek. Mesela çocuk parka gitmeyi çok ister. Çocuklar nasıl parka gülümseyerek, severek gidiyorsa, Allah’ın evi olarak nitelendirdiğimiz camiye de öyle gelmeli. Anne beni camiye götür, baba beni camiye götür, diyebilsin istiyoruz. Bunu diyebilmesi için onun, zeminin hazırlanması lazım. Çocuğa hitap eden materyallerin burada çoğalması lazım. Biz de bu amaçla camilerde ilk önce çocuk eğlence merkezleri kurmayı arzu ediyoruz. İlk örneğini Kocatepe`de gerçekleştirdik. Bütün ülkede 82 bin camimiz var, inşallah bunların büyük bölümünde bu projeyi hayata geçirirsek bizim için önemli bir kazanım olacaktır.”

Yiğit, çocuk ve kadınların camilerde fitne unsuru olarak telakki edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kadınların da sosyalleşmesi adına camilere gelmesinin önemine işaret eden Yiğit, “Bizim geleneğimizde genelde çocukları taşıyan annelerdir. Çocuklar ile camiye gelindiğinde, çocuk ağladığında babası aşağıda çok rahatça ibadet edebilir ama birisi ona sataşacak endişesi ile namazın bitmesi kadına çile gibi gelebilir. Dolayısı ile biz çocukların camiye gelmesinde kadınların etkili olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir