• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Afyon'da 25 mülteciye Türkçe eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFYON-İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan proje kapsamında Afyonkarahisar'da açılan kurslarda 25 mülteciye 4 hafta boyunca, günde 4 saat olmak üzere Türkçe eğitim kursu verilecek.

Afyon Belediyesi  Bilgi Evinde başlatılan Türkçe eğitiminin ilk günkü programına, Afyon Valisi Hakan Yusuf Güner,  Garnizon Komutanı Tuğ Generel Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve il müdürleri katıldı.

Burada kursun açılmasına katkı sunanlara hitaben bir konuşma yapan Vali Güner; “Böylesine bir katkıda bulundukları için İçişleri Bakanlığımıza, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, İHH’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize gelen mülteci kardeşlerimizin şehrimize uyum sağlamaları ve lisanımızı bilmeleri hayatlarını daha rahat sürdürmeleri için çok önemlidir. Misafirperverlik, zayıf insanlara sahip çıkmak ve ev sahipliği yapmak,  Afyonkarahisar’ın şanında ve geçmişinde var. Bugün  de güzel bir şekilde, Belediyemize ait olan bu Bilgi Evinde İçişleri Bakanlığını temsilen Göç İdaresi Başkanlığı ve İHH güzel bir paydaşlık yapıyorlar. Allah hayırlı ve mübarek eylesin” dedi.

Son olarak kursiyerlere temennilerde bulunan Vali Güner; “İnşallah sizler Türkçeyi çok çabuk ve iyi bir şekilde öğrenirsiniz. Kendi memleketlerinize veya başka yerlere gittiğinizde Türkçe öğretmede başkalarına yardımcı olursunuz. Aynı zamanda ilimizin ve ülkemizin misafirperverliğini de başka yerlerde yansıtırsınız” dedi.

Konuşmaların ardından,  ilk ders Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Adile Cengiz tarafından verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir