• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Bakan Çelik: `Kürdün kafasını taşla ezdiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - AK Parti Osmangazi ilçe olağan kongresine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, PKK/HDP’nin Kobani’yi bahane ederek çeteleri sokağa çağırdığı 6-7 Ekim olaylarına değindi.

Çetelerin Kurban eti dağıtırken katlettiği Şehit Yasin Börü’yü anımsatan Bakan Çelik, “Kime ne oldu. Kürdün dükkânını yaktılar.  Kürtlerin başını taşla ezdiler. Bu mudur insan hakkı, Kürdün hakkını savunmak.” dedi.

Bakan Çelik, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Osmangazi İlçe Kongresi’ne katıldı.

Kongreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra AK Parti Bursa İl Koordinatörü Hacı Turan, Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Bedrettin Yıldırım, İsmet Su, M. Kemal Şerbetçioğlu, Öder Matlı, Tülin Erkal Kara, Canan Candemir Çelik, Hakan Çavuşoğlu, İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar  partililer katıldı.

“Kürdün dükkanını yaktılar, kafasını ezdiler”
Türkiye’de çözüm sürecini başlattıklarını belirten Çelik, Türkiye`de 10 yıl önce konuşulamayan konuları masaya yatırdıklarını söyledi.

6-7 Ekim olaylarına değinen Çelik, çözüm sürecine silahların engel olduğunu ifade ederek, “Silahı bırakın, dağlardan inin. Biz dün kardeştik, kardeş olarak sorunları çözme iradesi bu iktidarda var` dememize rağmen onlar çözümü değil silahı tercih ettiler. Onunla da zannettiler ki, 35 ilde bazı kalkışmalar yaparak Türkiye`yi başka bir atmosfere sokabiliriz diye... Toplamı 125 bin kişiyi ancak ayağa kaldırabildiler. 125 bin kişinin kaçı Kobani`den gelen onu da bilemiyorum. Bu kadar ancak Türkiye`yi huzursuz edebildiler. Kime ne yaptılar, Kürdün dükkânını yaktılar, kafasını ezdiler... Bu mudur insan hakkı, bu mudur Kürdün hakkını korumak? Diye konuştu.

Çözüm sürecinin muhataplarına seslenen Çelik, “Buradan sesleniyorum; çözüm süreci son derece önemlidir. Artık Anadolu`da hiç kimse şehit askerin, polisin gelmesini istemiyor, bu işin bitmesini istiyoruz. Terörist olarak da dağlarda öldürülenler Diyarbakır`a Güneydoğu illerine gidiyor. Bu ülkenin çocukları olarak onlar da defnediliyor. Bu tezgah mutlaka bozulmalı.” şeklinde konuştu.


 

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Başkan Ali Yılmaz Başkanlığında seçilen yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Abdi İlhan, Ali Bozkurt, Cömert Altınova, Enes Akgül, Erdal Küçük, Faruk Ertürk, Fatih Dursun, Fatih Düzenli, Filiz Tan, Hakkı Şentürk, Hasan Hüseyin Demir, İlyas Kanak, İpek Müge Şen, İsmail Oğuz, İzzet Şenocak, Kasım Çetin, Mehmet Ay, Mehmet Türkmen, Merve Karasu, Mustafa Ateş, Mustafa Giroğlu, Nur Efşan Paşalıoğlu Baştuğ, Oğuzhan İskenderoğlu, Sebahat Sürer, Selim Şerif, Soner Aksoy, Ufuk Çömez, Yusuf Bölükbaşı, Zakir Öztaş.  (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir